Kezdőlap EGÉSZSÉG A hátfájás akár húgyúti fertőzést is jelezhet! Íme a tünetek!

A hátfájás akár húgyúti fertőzést is jelezhet! Íme a tünetek!

A hátgerincünk a legnagyobb tartóoszlopunk, számos élettani funkciónkban résztvesz, nagyon fontos szerepe van az életünkben. Éppen ezért vigyáznunk kell a hátgerincünk, és a hátunk egészségére.

 

Napjainkban nagyon sokan küzdenek hátfájással, panaszkodnak, hogy hiába tornáznak, a fájdalom csak nem akar enyhülni. Egy makacs hátfájás az egész napunkat meg tudja keseríteni, nehézségeket gördíthet elénk a hétköznapi tevékenységekben is.

Tudnunk kell azonban, hogy nem csak az ülőmunka, vagy a rossz testtartás, de a húgyhólyagfertőzés is okozhat hátfájdalmat. A hólyaghurut, vagy a húgyúti fertőzés, ha elhanyagoljuk, és nem kezeljük ki, komolyabb szövődményeket is produkálhat.

Egy amerikai tanulmány szerint a húgyúti fertőzés az 50 éven felüli férfiak esetében gyakran függ össze prosztata problémákkal is.

A nők esetében a húgyhólyagfertőzés leggyakoribb oka, hogy a húgcső rövidsége miatt a baktériumok könnyen bejutnak, és megtapadnak a húgyhólyagban.

A fertőzésért, és gyulladásért leginkább az E-coli baktérium a felelős. De húgyhólyaggyulladást okozhatnak a hormonális változások, a katéter alkalmazása, a vesekő, és a cukorbetegség is.


A húgyhólyag fertőzéssel küzdő várandós nők a leginkább veszélyeztettek ebben a kategóriában. A nők arra is kell vigyázzanak, hogy a tampon, vagy a hüvelygyűrű felhasználásakor a lehető leghigiénikusabb környezetet válasszák ki.

De a fertőzés akár egy nyaralás alkalmával a medencéből is átterjedhet, vagy, ha nem védekezünk a szexuális együttlét során.
Ha erős hátfájdalommal küzdünk, akkor bizony az is lehetséges, hogy húgyúti fertőzésünk van, keressük fel egy szakembert.

loading...