Kezdőlap EGÉSZSÉG A gyógyászom tanácsára csipeszt raktam a fülemre, hihetetlen mi történt velem ezután!

A gyógyászom tanácsára csipeszt raktam a fülemre, hihetetlen mi történt velem ezután!

Hirdetés

A reflexológia egy alternatív kezelési módszer, amely fájdalomtól szabadítja meg a testet. A test különböző részeire – mint láb, kéz fül – gyakorolt nyomás révén éri el ezt a hatást. 

A reflexológia szerint minden egyes szerv megfeleltethető ezen testtájakon található pontoknak és az ezekre gyakorolt nyomás, masszázs segít az adott szerv területén tapasztalt fájdalom megszüntetésében.

Hirdetés

Ez a módszer az öngyógyítás folyamatot serkenti, nagyon hasonlatos az akupunktúrához, amely az életenergia (Csí) áramoltatását segíti. Fontos tudni, hogy a kiváltó okot nem fogja megszüntetni, de a fájdalmat enyhíti.

Fülreflexológia

A fülön 6 reflex zóna található, amelyek a test különböző részeivel vannak összeköttetésben az idegrendszeren keresztül. Ezekre a pontokra gyakorolt nyomással fájdalmat lehet megszüntetni.

Te magad is elvégezheted, azáltal hogy ruhacsipeszt helyezel a füled adott reflexpontjára. A képen láthatod, hogy mely pont hol található.

1 – Szív és fej

Ez a pont a fülcimpán található, tehát ha valamilyen fejjel vagy szívvel kapcsolatos fájdalmat tapasztalsz, helyezd a csipeszt a cimpádra.

2 – Arcüreg és torok

Ez a pont a fül alsó részén található. Enyhítsd a torokfájdalmat és az arcüreggyulladás okozta kellemetlen tüneteket erre a pontra kifejtett nyomással.

3 – Hát és vállak

A fül felső részére helyezett csipesszel enyhítheted a váll és a hát fájdalmait. Legalább 60 másodpercig kell kifejteni nyomást az adott részre.

4 – Belső szervek

A fül ezen pontja a belső szervekkel áll kapcsolatban. Fejts ki nyomást erre a pontra, ha valamilyen belszervi fájdalmat érzel. Ha a fájdalom elviselhetetlen, orvoshoz kell fordulni.

5 – Emésztés

Ha erre a pontra fejtesz ki nyomást, nem csak megszüntetni, de megelőzni is tudod a fájdalmat. Hasi fájdalmak és görcsök megszüntetésében lehet segítségedre.

tudasfaja.com

Hirdetés