Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A fahéj nem csak egy fűszer! Íme 6 trükk, amit jobb, ha...

A fahéj nem csak egy fűszer! Íme 6 trükk, amit jobb, ha elmentesz magadnak!

A fahéjat, mint fűszert szinte mindenki ismeri és használja, de tudtad, hogy ez a fűszer nem csak az ételekben állja meg a helyét hanem a kertben is?

Íme néhány tipp, mire használhatod még fel:

Szúnyogokkal szemben:

A szúnyogok ki nem állhatják a fahéj illatát! Tehát ha elterjedtek a szúnyogok, akkor riasszuk el vegyszerek nélkül, azaz a fahéjjal! Ezzel a módszerrel zavartalanul élvezheti a kertben töltött estéket.

Harc a gombák és paraziták ellen:

A gombák és paraziták ellen hatékonyan lehet küzdeni fahéjjal. Szórjuk meg fahéjjal a talajt, de amennyiben súlyos a fertőzés, akkor csak ehhez való erősebb vegyszer segíthet.

Távol tartja a hangyákat:

Mivel a szúnyogok nem viselik el az illatát, így a hangyákra is hasonló hatással van, mert amint belélegzik, meghalnak. Tehát, ha a hangyákkal van probléma, akkor vessük be bátran, és könnyen távol tarthatjuk a kártevőket az élelmiszerektől és háziállatainktól.

Növények szaporítása:
Sok növény a dugványozás módszerével szaporítható, de ebben az esetben is segítségünkre lehet a fahéj. Keressük meg a helyet, ahová a növényt szeretnénk ültetni és locsoljuk be, a palánta gyükereit mártsuk vízbe, majd szórjuk meg fahéjjal, ezután pedig tegyük a nedves földbe.  A hatás hihetetlen és fahéj sokkal olcsóbb, mint az ehhez megfelelő speciális termékek a piacon.

Sérült növények segítője:

A sérült növények megmentője a fahéj! Annyit kell tennünk, hogy megkeressük a növény sérült részét és szórjuk be a fűszerrel. Hamarosan a sérülés zárt lesz, és a növény ismét egészséges.

Friss palánták védelmére:
A vetőmagoknak és palántáknak szükségük van nedvességre, hogy gyökereik kellően fejlődjenek. Azonban a nedvesség elősegítheti a gombát, és egyéb fertőzéseket. Itt is a fahéj a kulcs! Egyszerűen oszlassuk el a friss palántáknál a fahéjat a növekedés korai szakaszában, így segítve a palántának a zavartalan fejlődésben.

tudasfaja.com

loading...