Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS A dietetikus 3 dolgot javasolt ennek a nőnek, aki így leadott 68...

A dietetikus 3 dolgot javasolt ennek a nőnek, aki így leadott 68 kg-t!

Amanda Wood 2015 őszén vágott bele a súlycsökkentésbe. Elmondása szerint nem volt különösebb ‘aha’ élménye, csak megunta, hogy ennyire láthatatlan. “Egy dolog, amit nem sokan vesznek észre az az, hogy minél nagyobb lesz valaki, annál láthatatlanabb is.” Azt is elmondta, hogy egyszerűen belefáradt abba, hogy ekkora súlyt kell cipelnie.

 

Kezdetben 54-es méretet hordtam és 170 kg-ot nyomtam. Ezt mondta: “Szomorú, hogy ezt mondom, de még soha senkinek nem ismertem el, hogy milyen nehéz voltam.”

A háziorvos egy dietetikushoz irányította őt, aki segített meghatározni a megfelelő étel mennyiségeket, hogyan csökkentheti kalóriabevitelét és ötleteket adott neki, hogy hogyan kezdhet bele az egészséges táplálkozási szokások elsajátítását. Kevesebb, mint 2 év alatt, 37 éves korára Amandának sikerült 68 kg-t leadnia.


Mandie fogyás után

Mandie nyomon követte a telefonján lévő applikációval, hogy mit evett és ivott. Ahogy a súlya elkezdett csökkenni, egyre többet kutakodott saját maga is a témában, kezdte követni a napi tápanyag bevitelét, miközben tartotta magát a napi kalóriabeviteli értékekhez. Amanda azt mondta: “Kiegyensúlyozott tápanyagbevitelt követek, ami számomra azt jelenti, hogy megpróbálom biztosítani, hogy kalóriabevitelem 35% -át szénhidrátból, 25% -át zsírból és 40%-át fehérjékből fedezzem.”

Mandie egy tipikus napi étrendje így néz ki:

Reggeli: tojás vagy zabkása
Reggeli snack: fehérje turmix
Ebéd: csirke-cézár saláta alacsony zsírtartalmú görög joghurt öntettel, pulykahús golyók tökspagettivel
Délutáni snack: néhány keksz és sajt, joghurt gyümölcsökkel vagy egy alma
Vacsora: sovány fehérje (főleg csirke vagy tenger gyümölcsei) és néhány zöldség

Mi a helyzet a testmozgással?
Hogy őszinte legyek, eddig néhányszor próbáltam már az edzőtermet, és soha nem éreztem magam kényelmesen, nem szerettem edzeni és úgy éreztem, hogy mindenki ítélkezik, ezért mindig abbahagytam.” – mondta Mandie.

Megvárta, amíg leadott 25-30 kg-ot, mielőtt valóban elkezdett volna edzeni. Ezen a ponton már észrevette, hogy sokkal több energiája van, de aggódott amiatt, hogy nem tudja, hogyan kell, mivel soha nem csinált azelőtt ilyesmit.

Személyi edzőt fogadtam fel, ami nagyon jó befektetés volt!” – mondta Mandie.

Számos különböző testsúlycsökkentést szolgáló gyakorlatot mutatott meg nekem és összességében sokkal több önbizalmat adott az edzőterembe járáshoz. Ma már az egyik kedvenc programom edzőterembe járni. Szeretek új dolgokat kipróbálni, egyre nehezebb súlyokat emelni.

Mandie útja teljes egészében azt a célt szolgálja, hogy megtalálja egy egyensúlyt az életében. Szeretne egészségesebben viszonyulni az étkezéshez és megtanulni szeretni önmagát.

Néha elmegyek a barátokkal meginni egy-két italt vagy grillezett sajtot eszek, ha arra vágyom, de ezeket csak alkalmanként teszem. Indokok nélkül kényeztetem magam, ha arról van szó, de ez nem jelenti azt, hogy feladom a célomat. Lehet, hogy egy kicsit több időbe telik, amíg elérem az álom súlyomat, de addig is próbálok nem lemondásban élni.”

Annak érdekében, hogy motivált maradj, érdemes kisebb célokat kitűzni. “Ha kisebb súly mennyiségek leadását tűzöd ki, akkor az nem is tűnik olyan félelmetesnek.“- magyarázza Mandie. “Leadni 3 kg-ot megvalósíthatónak tűnik, ellenben a 100 kg-mal.Mandie ugyanakkor csinált egy Instagram fiókot, ahol folyamatosan megosztja az edzésével kapcsolatos infókat és a receptjeit, amiket fogyaszt. Emellett sok, hasonló cipőben járó embert követ, akik ugyanígy nagy súlytól szeretnének megszabadulni és inspirálják őt. Sok hasznos információ terjed ezekben a körökben, amik mind motiváló erővel bírnak.

Ha súlyt szeretnél leadni, soha nem feledd, hogy légy türelmes magaddal. “Senki sem tökéletes. Mindenki eljut oda néha, hogy fel akarja adni, hogy letér az útról, amikor szenved- ez teljesen normális! A lényeg, hogy soha ne add fel!

De ne is hasonlítsd magad senki máshoz. Minden ember másmilyen, így nem várhatod el, hogy ugyanaz a módszer nálad teljesen ugyanúgy fog működni. A fogyás nagyon személyre szabott dolog és ha nem is működik olyan gyorsan, mint másoknak, mindenképpen elérheted vele a célod te is, a lényeg, hogy megfelelően táplálkozz és eljárj mozogni!

tudasfaja.com

loading...