Kezdőlap EGÉSZSÉG A csalán eltitkolt ereje és hatása, amiről te sem tudsz

A csalán eltitkolt ereje és hatása, amiről te sem tudsz

Hirdetés

A csalán kora tavasztól, késő őszig, a tartós fagyok beálltáig szinte bárhol gyűjthető: kertben, árokparton, erdő- vagy mezőszélen. Ha nem találunk friss csalánt, akkor szárított formában a gyógynövényboltokban bármikor beszerezhető.

 

Hirdetés

Magas A-, B2-, C- és K-vitamin, kálium, vas, szilícium, és magnézium tartalma miatt nagyon hatékony lehet bélirritációs problémák esetén.

Az irritábilis bélszindróma esetén ajánlott a friss csalán leveléből készített zöld turmixot fogyasztani.

Egy csésze vízhez adjunk egy fél marék csalánt, majd turmixoljuk két percen keresztül. Naponta három csésze zöld turmixot ajánlott elfogyasztani.

Egy 30 napos kúra segíthet a vérszegénység esetében is, immunrendszer erősítő hatása van, de erősíti a vérereket is, megakadályozza a gyulladások kialakulását.

A csalánból készült friss turmix igazi vitaminbomba, de akár salátába keverve is nagyon hatékony: erősíti az immunrendszert, szabályozza a pulzust és a vérnyomást, növeli az erőnlétet.


A csalántea szoptatós anyák esetében serkenti a tejtermelődést, visszaadja a szülés utáni erőnlétet, szabályozza az emésztést, és megszabadít a szervezetben lerakódott nehézfémektől.

Egy evőkanál csalánra öntsünk egy csésze meleg vizet, majd hagyjuk állni 15 percet, és szűrjük le. Naponta igyunk meg 4 csésze cukor nélküli csalánteát.

Három hétnél tovább ne tartsuk ezt a kúrát, akkor iktassunk be egy kis szünetet.

tudasfaja.com

Hirdetés