Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG 10 sminkelési hiba, amit a nők nem vesznek észre, mások pedig durván...

10 sminkelési hiba, amit a nők nem vesznek észre, mások pedig durván kiröhögik őket emiatt!

Hirdetés

A smink bizonyosan az egyik legcsodásabb találmány. A szépség hangsúlyozására irányuló törekvés a hölgyek minden korosztályát érinti, a mai modern világban pedig a szépészeti termékek széles skálája elérhető, arról nem is beszélve, hogy a sminkelés igazi művészeti irányzattá nőtte ki magát.

 

Hirdetés

Sajnos, még a legjobb minőségű kozmetikumok sem szolgáltatnak garanciát rá, hogy a gyengébbik nem képviselői ne kövessenek el banális hibákat, amivel inkább ártanak a külsejüknek, minthogy használnának. Íme, 10 dolog, amit érdemes elkerülni sminkeléskor.

1. Vastag alapozóréteg

Egy erősebb réteg alapozó azonnal képes hozzáadni néhány évet az életkorunkhoz. Jobb, ha könnyű textúrájú terméket választasz, ami nagyobb részben hidratálókrémet és ásványi mikrópigmenteket tartalmaz. Ha felvitted a krémet, oszlasd el szivaccsal a kényesebb területeken, így a felesleget eltávolíthatod. Ne feledd, a több nem mindig jobb.

2. Túl világos alapozó

Ha az alapozód sokkal világosabb, mint a bőröd árnyalata, az kiemelheti a ráncokat. Még akkor is, ha fehér bőrű vagy, jobb, ha 1-2 árnyalattal sötétebbet választasz. Érdemes olyat keresni, amelyben fényvisszaverő komponens is van.

3. Korrektor

A szem alatti sötét karikák egy nagyon gyakori probléma. Fáradtnak és elnyűttnek tűnik tőle az arc és idősít is. Ha esztétikusan meg szeretnél szabadulni ezektől a “foltoktól”, akkor fontos a megfelelő termék kiválasztása. Olyat keress, ami tökéletesen passzol az arcszínedhez.

4. Túl sok púder

Minél idősebb valaki, annál okosabban kell alkalmaznia. A sok réteg könnyen kiemelheti a ráncokat és olyan, mintha egy poros maszk lenne a viselőjén. 40 év fölött érdemesebb csak a T vonalon alkalmazni, hogy a ragyogást megszüntessük.

5. Arc színe

Sokkal kellemesebb hatást érhetsz el, ha csak az orcák felső részére viszel fel a pirosítóból és azt is úgy, hogy ne érjen közel az orrhoz. A lehető legtermészetesebb árnyalatot válaszd ki, hogy üdeséget és frissességet sugározz.

6. Spirál az alsó pillákra

Ha túl erősen kifested az alsó vonalban ülő szempilláidat, azzal felhívod a figyelmet a szem alatti ráncokra. A legjobb, ha mindig sötét festéket választasz a felső pillákra és azokat hangsúlyozod, így még jobban kiemelheted a szemeidet.

7. Alsó szemhéjvonal kihúzása

Ez a sminkelési gyakorlat ritka esetben szokott jól elsülni. Az ilyen kihúzás általában vizuálisan kisebbé teszi a szemeket és kihangsúlyozza a sötét karikákat. Az optimális, ha a felső szempilla vonalát emeled ki és bővíted a kihúzást a szem sarkában.

8. Csillogás a szem sarkában

Egy kevés csillám bevetése éppen jó választás lehet, ha az alkalom megkívánja, vagy fogalmazzunk úgy, megengedi. De ha nem jól alkalmazzuk, akkor kihangsúlyozza a ráncokat. Érdemesebb a belső szemzugban alkalmazni.

9. Elcsúszó rúzs

A korral a természetes ajakvonal halványulhat. A szabályos vonal elérése érdekében a rúzst érdemes úgy használni, hogy egy színben hozzá illő ajakceruzával meghúzod az ajak körvonalát, így biztosan nem fogsz kicsúszni.

10. Élénk rúzs

A túl élénk vagy túl sötét árnyalatok, illetve a fémesebb színek nem tartoznak a legjobb választások közé és az ajkakat is vékonyítja. Ez nem feltétlenül vonatkozik minden hölgyre, de nagy átlagban igaz. Érdemes természetesebb árnyalatok mellett dönteni vagy szájfényt használni, ami optikailag növeli, dúsítja az ajkakat.

tudasfaja.com

Hirdetés