Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI A bőrgyógyászok figyelmeztetnek: ezt a 8 dolgot soha ne kend az arcodra,...

A bőrgyógyászok figyelmeztetnek: ezt a 8 dolgot soha ne kend az arcodra, akármilyen varázslatos receptként is állítják be!

Hirdetés

Lehet, hogy te is kipróbáltál már néhány olyan házi receptet, amely nagyon is bevált, azonban hosszútávon ezek sem biztos, hogy megoldást jelentenek.

Vannak olyan összetevők, melyek elsőre nem tűnnek veszélyesnek, de mégis nagyon károsíthatják a bőrt.

Hirdetés

Ez persze nem azt jelenti, hogy az alábbi összetevők károsak lennének, csupán a bőr számára nem tesz jót rendszeres használatuk.

1.Szódabikarbóna

Bár kiválóan tisztítja a bőrt, mégis, ha túl sokat használjuk káros hatása lehet. Megváltoztatja a bőr pH-egyensúlyát, így fertőzhetővé válik egyes betegségekkel szemben.

2.Citromlé

Hatékonyan eltávolítja a bőrön levő foltokat, de, ha nagyobb mennyiségben használjuk hámlást, égési sérüléseket, és gyulladást okozhat a bőrön.

3.Fogkrém

Sokan használják a pattanások leszárítására. Mivel azonban eléggé lúgos hatású, súlyos bőrriritációkat okozhat.

4.Hajlakk

Van, aki sminkelés után hajlakkot használ a festék fixálásához. Azonban a hajlakk olyan anyagokat tartalmaz, mely irritálhatja a nyálkahártyánkat, és kötőhártyánkat. Ha lehetséges, egyáltalán ne használjuk.

5.Meleg gőz

Egyesek nagyon sokat használnak gyógynövényes gőzfürdőt. Ha túlzásba visszük, a forró gőz káros lehet a bőrünkre. A legjobb, ha készítünk egy gyógynövényes főzetet, és azzal mossuk le az arcunk.

6.Alkoholos lemosó

Jó, ha mellőzzük az alkohol tartalmú kozmetikai szereket. Kiszárítják, és irritálják a bőrt. Az egészségügyi szeszt pedig ne használjuk arclemosóként, gyulladást okozhat.

7.Vazelin

Mivel nagyon zsíros, eldugaszolja a pórusokat, és pattanásokat okoz. Inkább csak sarok, és ajakápolásra használjuk.

8.Ecet

Nagy mennyiségben, rendszeresen használva károsítja a bőr felső rétegét. Fertőzést, és gyulladást okozhat.

Hirdetés