Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így kell téliesíteni a műanyag ablakokat, amiről sokan nem tudnak!

Így kell téliesíteni a műanyag ablakokat, amiről sokan nem tudnak!

Hirdetés

Ha neked is műanyag ablakod van, akkor itt az ideje, hogy téliesítsd őket! Erről a módszerről bár nagyon sokan nem tudnak, mégis nagyon fontos!

A szakemberek épp hogy beszerelik, és már futnak is tovább. A végső simításokat sem végzik el, nem, hogy tájékoztatást adjanak arról, hogyan spórolhatunk még jobban az ablak megfelelő használata által.

Hirdetés

Az egyik legfontosabb dolog, hogy az ablakokat legalább évente egyszer be kell olajozni. Az egymásra csúszó zárszerkezeteket finom gépolaj befecskendezésével kényeztessük, annak érdekében, hogy gördülékenyen működjön az ablak. Ahol a fém, a fémmel érintkezik, ott kenjük meg jól olajjal.



A másik fontos dolog, amiről biztos sokan nem tudnak, hogy az ablakokat lehet téliesíteni, és nyáriasítani. A nyíló rész oldalán található három imbusz fejű csavar, melyek az ablak bezárásakor odahúzzák a tokba az ablakszemet. Ezek nem szimmetrikusan vannak kialakítva, így egy bizonyos pozícióban jobban odahúzzák az ablakot.

muanyag-ablak-teliesitese



Télire úgy kell forgatni a csavart, hogy a vastagabb fele befelé álljon, ilyenkor sokkal jobban szigetel. Nyáron nem kell annyira szigeteljen, ilyenkor állítsunk a csavaron, hogy egy kis szellőzése is legyen a lakásnak. Az fentii képen láthatjuk, hogy hogyan néz ki a téli állás, és hogyan a nyári. Érdemes kipróbálni!

Hirdetés