Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Együtt alszol a macskáddal? Ha igen, akkor ezeket mindenképp tudnod kell!

Együtt alszol a macskáddal? Ha igen, akkor ezeket mindenképp tudnod kell!

Hirdetés

Hosszú évek megfigyelése alapján az orvosok és a kutatók arra a közös megállapításra jutottak, hogy azokban a családokban, ahol legalább egy macska él, a tagok közérzete és általános egészsége is sokkal jobb. Illetve, ha valamilyen betegség üti fel a fejét, abból hamarabb ki is gyógyulnak.

Azt szokták mondani, hogy a kutya az ember legjobb barátja és a macska sokkal önzőbb jószág, de ezt sokan tudnák vitatni. Ha nem is annyira alázatos négylábúak a cicák, akkor is nagyon jó társai tudnak lenni az embernek.

Hirdetés

Érdekességük, hogy van bennük egy elektromágneses rezgést érzékelő és kibocsátó szerkezet, amellyel felfogják azt, ha valakinek valamelyik testrésze, szerve problémás. Ilyenkor a macskák hajlamosak az adott területhez közel feküdni és rendszerint ott tartózkodni, amíg a baj fel nem oldódik.

Számít a cica neme

Azt figyelték meg bioenergetikai mérések alapján, hogy a lány cicák gyógyító ereje, nyugtató energiái sokkal erőteljesebbek és fejlettebbek a kandúrokénál. A nőstények a keringési- és idegi rendellenességekre jobb hatást gyakoroltak.

Szív-érrendszeri betegségek

Nyugtató, pozitív energiája révén a macska remek hatással van a magas vérnyomásra. Segíti, annak csökkenését, egyúttal a keringési problémák megelőzésében is szerepet játszhat. Egy amerikai vizsgálatban azt mutatták ki, hogy a macskás embereknél a szívroham kockázata 30-40%-kal alacsonyabb volt nem macskás társaikhoz képest.

Agy egészsége

Érdekes összefüggést fedeztek fel a macskatartás és a memória között is. Egy vizsgálat szerint azoknak a személyeknek a memóriája, akik rendszeresen simogatják cicájukat, sokkal jobb a kontroll csoporthoz képest. Az ilyen gazdik ugyanis stimulálnak olyan pontokat a tenyerükön, amelyek segítenek a memória hosszabb távú rögzítésében.

Fekete macska

A fekete macskák a babonával ellentétben nagyon jó hatással vannak a szerencsére. Legalábbis a negatív energiáktól remekül megtisztítják a teret, emellett emésztésjavító hatással is rendelkeznek.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés