Kezdőlap EGÉSZSÉG Az egyik legsúlyosabb betegségnek számít, aminek a legfőbb okozója a lelki probléma!...

Az egyik legsúlyosabb betegségnek számít, aminek a legfőbb okozója a lelki probléma! Tudtad?

Hirdetés

A szervezetünk nagyon sokféleképpen jelez, ha valamilyen betegség kerülget. Azonban nem csak a fizikai problémák, hanem a lelki gubancok is jeleznek. Sokan azt gondolják, hogy az anorexia valamilyen szervi probléma következménye, pedig a lelki elakadások nem engedik, hogy az illető személy táplálékot vegyen magához.

Az anorexia vagy az étvágytalanság a szeretet hiányát jelzi. Az illető személy úgy érzi, hogy nem kap elég szeretet, és ő sem szereti magát eléggé. Úgy érzi, nem érdemli meg a szeretet.

Hirdetés

Ez az elutasítás egy erős lelki fájdalmat vált ki az anorexiás személyben, gyűlöletet érez önmaga iránt. Súlyosabb esetben az élet elutasítása is bekövetkezhet.

Nem a táplálkozás szakértőnél, hanem a pszichológusnál kell keresni a megoldást, vagyis először a lelki problémákat kell megoldani, vissza kell varázsolni az életkedvet.

Az anorexiás személy el kell fogadja önmagát, sőt, mit több szeretnie kell azt a személyt, akit eddig mondhatni, gyűlölt. Csak ezután fognak megoldódni a táplálkozási-, és súlyproblémái.

Miután az ember úgy dönt, hogy elkezdi ítélkezés nélkül, teljes egészében szeretni önmagát, az élet számtalan csodás pillanatot fog tartogatni. Megéri jóban lenni magunkkal, hiszen a nehézségek egy pillanat alatt fognak eltűnni.

tudasfaja.com

Hirdetés