Kezdőlap EGÉSZSÉG 9 jel, hogy a szervezeted nem kap elég C-vitamint és ez lesz...

9 jel, hogy a szervezeted nem kap elég C-vitamint és ez lesz a következménye!

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, mivel képes számos betegség ellen védeni a szervezetünket, emellett pedig antioxidáns hatása révén semlegesíti a szabadgyökök okozta sejtkárosító folyamatokat is.

Szekértők szerint a legtermészetesebb antibiotikum, vírusellenes szer, antioxidáns és antihisztamin. Ha a test híján van a C-vitaminnak, arról jelzést fog küldeni, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Gyakori orrvérzés

Ha a hajszálerek gyengék, akkor gyakran tapasztalhatsz orrvérzést és ez a C-vitamin hiányának tudható be.

Vérző, duzzadt íny

Az íny és a fogak is igénylik a megfelelő C-vitamin ellátottságot. A C-vitamin a hámszövet  és az erek épségének megőrzését is támogatja. Hiány esetén az íny is érintett lehet, begyulladhat, megduzzadhat és vérezhet is. Akár fogvesztést is eredményezhet, ha sokáig kezeletlen marad.

Gyakori nátha és influenza

A C-vitamin hozzájárul a fehérvérsejtek termeléséhez is, amelyek a kórokozók ellen veszik fel a harcot. Antioxidáns hatásának köszönhetően a sejteket a fertőzésektől is védi.

Piros, száraz és durva bőr

Mivel a C-vitamin a kollagén termeléséhez is szükséges, ezért ha azt tapasztalod, hogy a bőröd a fenti leírásnak megfelel, akkor nagy valószínűséggel nem viszel be eleget belőle.

Fájdalmas, duzzadt ízületek

Az Arthritis Foundation tanulmánya szerint azok a személyek, akiknél alacsonyabb C-vitamin szintet mutattak ki, háromszor nagyobb valószínűséggel szenvedtek az adott egészségügyi állapottól, mint azok, akik rendszeresen és megfelelő mennyiségben vittek be C-vitamint.

Száraz haj, töredezett végek

A C-vitamin a hajunk állapotára is hatással van, ezért ha nem viszel be eleget, az a hajadon is meg fog látszani. Szárazabb és töredezettebb lesz, ugyanakkor a növekedés mértéke is csökken, hullhat is.

Gyakori zúzódási foltok

Mivel a C-vitamin hiányában a hajszálerek gyengülnek, ezért egy kisebb mechanikai sérülés is képes nagy zúzódási foltot hagyni maga után. Ha gyakran tapasztalsz magadon kék-lila foltokat, de nem tudod a pontos okát, akkor gondolj C-vitamin hiányra.

Lassú sebgyógyulás

A C-vitamin támogatja a kötőszövet épülését és regenerációját, így a sebgyógyulást is. Ha nincs megfelelően ellátva a szervezet, akkor a sebgyógyulás is lassul.

Kedvetlenség

Ha úgy érzed, hogy bágyadtabb vagy, mint általában és sokkal könnyebben fáradsz, akkor az C-vitamin hiányra is utalhat. Kórházban fekvő betegek és iskoláskorú szorongó fiatalok körében végeztek kutatást. Azt tapasztalták, hogy a résztvevők C-vitamin bevitelének emelése a hangulatukon is javított az esetek 34%-ban.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...