Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 trükk, amivel 10 perc alatt csökkentheted a vérnyomásodat

8 trükk, amivel 10 perc alatt csökkentheted a vérnyomásodat

A vérnyomás a vérnek az erek falára kifejtett nyomása. Ennek értéke emelkedhet a stresszel, az elhízással, az elégtelen alvással, a szív-érrendszeri betegségek meglétével és még számos más tényező esetén. 

 

 

Annak érdekében, hogy a megemelkedett vérnyomást természetes módon csökkenteni tudjuk, hasznát vehetjük néhány természetes módszernek. Hosszú távon persze az életmódváltás, a stressz csökkentés, az egészséges étkezés és a rendszeres testmozgás, ami a legtöbbet számít.

Ha rövidtávú és azonnali megoldásra vágysz, akkor a következő 8 módszerből választhatsz.

1# Fülek és nyak masszírozása

Az első pont stimulálja a fülcimpa mögötti részt. A második pontot lentebb találod. A két pontot összekötő területet masszírozd finoman mindkét oldalon 10x.

A harmadik pont nagyjából fél cm-re van a fültől. Mindkét oldalon masszírozd ezt a részt körkörös mozdulatokkal, óramutató járásával ellentétes irányban.


2# Akupersszúra

Alkalmazz finom nyomást a koponyád hátsó részén és a nyakad minkét oldalán az ujjbegyeiddel. A fejfájás hirtelen enyhülni fog pár perc alatt.

3# Légzés bal orrcimpán

Ülj le kényelmesen egy székre, a hátad legyen egyenes. Helyezd a bal kezed a hasadra. Nyomd be a jobb orrcimpádat a jobb hüvelykujjaddal. Vegyél egy mély levegőt a bal orrcimpán, tartsd benn a levegőt pár percig, majd fújd ki. Ismételd meg 3-5 percig.

4# Zümmögő légzés

Ülj le kényelmesen, egyenes háttal. Tedd a mutatóujjadat a füled tráguszára és fogd be azt. Lélegezz be mélyen. Tartsd benn egy kicsit és miközben kilélegzel, adj ki zümmögő hangot zárt szájjal. Ismételd meg 7-10x.


5# Klasszikus zene

A klasszikus zene nyugtató hatású, és ha megfelelő légzéstechnikával párosul, akkor még hatékonyabb. Segít csökkenteni a kortizol (stresszhormon) szintet, ezáltal a magas vérnyomást is.

6# Savasana póz

Feküdj a hátadra, lábaid egyenesen, sarkak összezárva, lábfejek lazán oldalra esnek, karok a test mellett, tenyerek felfelé néznek. Lazítsd el magad teljesen és érezd, mintha belesüppednél a talajba. Lélegezz mélyen be és ki az orrodon keresztül. Maradj így 10-15 percig.

7# Forró lábfürdő

A meleg lábfürdő a fej régiót frissen tartja és megelőzi, hogy a vér felhalmozódjon az agy körül. A vér a láb felé tolul, ahol az erek kitágulnak, és a vérnyomás visszatér a normál tartományba.

8# Stressz labda
Stressz labda nyomogatása közben a vérerek rugalmassága fejlődhet és a test is ellazultabb lesz. Csináld hetente 3x, 12-15 percen keresztül és 10%-kal csökkentheted a vérnyomásodat.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...