Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 szem körüli probléma, ami valamilyen betegségre utal. Találkoztál már valamelyikkel?

8 szem körüli probléma, ami valamilyen betegségre utal. Találkoztál már valamelyikkel?

Hirdetés

A szem a lélek tükre-mondják, de, ha alaposabban megnézzük, nem csak a lelkiállapotunk, hanem az egészségügyi állapotunk is kiolvasható belőle.

 

Hirdetés

 

Vannak bizonyos jelek, melyek arra utalnak, hogy valami nem működik megfelelően a szervezetünkben.

1.Árpa

Van, akinek állandóan visszatér az árpa a szemére, és soha nem tud megszabadulni tőle. Azonkívül, hogy nagyon kellemetlen, és fájdalmas tud lenni, ha hosszú időn keresztül nem tudunk megszabadulni tőle, érdemes felkeresni egy szakembert. Lehetséges az is, hogy komolyabb betegséggel, faggyúmirigy karciómával van dolgunk.

2.Szemöldök ritkulásaOkozhatja a nem megfelelő táplálkozás, a stressz, de az életkor előrehaladtával is ritkulhat a szemöldök. Kihullhat a szemöldök pajzsmirigy rendellenesség következtében, de akkor is, ha alopecia areata, vagyis foltos hajhullás betegségünk van.

3.Homályos látás

Ha sok időt töltünk a számítógép monitorja előtt szemünk elfárad. Ez okozhat homályos látást, égető érzést. Ha a helyzet egyre csak romlik, és a szemünk még jobban fárad, mint eddig, akkor érdemes felkeresni egy szakembert.

4.Vakfoltok

Ha valaki volt már ilyen helyzetben, tudja, hogy elég ijesztő lehet, amikor a látótér egy bizonyos része kiesik. De jelentkezhetnek kis fényes pontok is, erre mondják azt, hogy “csillagokat láttam”. Néha bárkivel előfordul, de ha hosszú időn keresztül tart, forduljunk egy szemorvoshoz.5. Kidülledt szemek

Néha mindannyian érezzük úgy, mintha kápráznak a szemünk, majd, ha egy kicsit megdörzsöljük, akkor gyorsan el is múlik. Azonban, ha úgy érezzük tapintásra is, hogy kissé megduzzadtak a szemeink, az már nem tréfa. A problémát akár pajzsmirigy rendellenesség is okozhatja. De fennállhat még a vesebetegség, a Graves-kór, Basedow-kór, vagy a cukorbetegség problémája is.

6.A szem sárgás elszíneződéseAz újszülöttek esetében gyakrabban előfordul, hiszen ilyenkor még nem alakult ki a megfelelő májműködés. Ha felnőtt korban szembesülünk a problémával, és hosszabb ideig tart, akkor valószínű, hogy valamilyen máj-vagy epeproblémánk van.

7.Homályos látás a cukorbetegek esetében

Ha valaki cukorbeteg, és rohamosan kezd gyengülni, vagy homályossá válni a látása, azonnal konzultáljon az orvosával. A homályos látás akár megvakulásig is fokozódhat.

8.Dupla látás

Többek közt a stroke figyelmeztető jele is lehet ez, érdemes azonnal felkeresni egy orvost.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés