Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 naponta fogyasztott élelmiszer, ami hajhullást, kopaszodást okozhat

8 naponta fogyasztott élelmiszer, ami hajhullást, kopaszodást okozhat

Sokan úgy vélik, hogy a hajhullás a genetikával függ össze és semmit nem lehet tenni ellene. Ez azonban tévedés. A legtöbb esetben a hajhullás kezelhető és van rá mód, hogy megőrizzük a hajszálainkat.

Mint ahogy sok mást, az étkezés a hajhullást is képes befolyásolni és vannak olyan ételek, amelyek éppen, hogy segítik ezt a folyamatot. Ha ezeket kihagyjuk az étrendünkből, akkor elejét vehetjük a nem kívánatos veszteségnek.

1- Cukorhelyettesítőket tartalmazó élelmiszerek

Ezeket azért érdemes kerülni, mert aszpartámot tartalmazhatnak, amely több más egészségügyi tünet mellett hajhullást és ritkulást is okozhat.

2- Élelmiszer-adalékanyagok

Egyre többen választják a természetes, organikus élelmiszereket és nagyon jól teszik, hiszen a mesterséges adalékanyagok képesek hajhullást okozni, nem beszélve az egyéb egészségügyi károkról.

3 – Só

A só egy másik élelmiszer, amely felelős a normálisnál nagyobb hajveszteségért. Naponta 1/2 evőkanálnál több sót összesen, minden ételt beleszámítva, nem szabad fogyasztani.

4- Üdítőitalok

A cukros üdítők idővel töredezetté teszik a hajadat, majd lassan el is veszted a nagy részét.

5- Sült ételek

A magas zsírtartalmú, telített zsírokban gazdag ételek hatására emelkedik a tesztoszteron szint, amelyből DHT keletkezik és ez hajhullást eredményez.

6- Finomított szénhidrátok

Az olyan ételek, amelyek fehér lisztet, sok cukrot és kevés rostot tartalmaznak. Ezek könnyen megemelik a vércukorszintet, amelynek kapcsán visszatekinthetünk a 4-es pontra.

7- Tej

Elzárja a pórusokat, az epidermisz plakkok felhalmozódását váltja ki, hanyatlik a szőrtüsző és ezáltal vékonyodik a hajszál is.

8- Túlzott alkoholfogyasztás

Mérsékelten nem jelent problémát, de ha túlzásba esünk a fogyasztásával, akkor hajproblémákat okozhat. Ugyanez igaz a dohányzásra és a kávé fogyasztásra is.

tudasfaja.com

loading...