Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 8 jó tanács azoktól, akik online társkeresőn találtak rá az igaz szerelemre

8 jó tanács azoktól, akik online társkeresőn találtak rá az igaz szerelemre

Mi van, ha mindenki számára csak egy igazi létezik? Mi van, ha ez a személy a világ másik végén lakik? Néhány évtizeddel ezelőtt esélyünk nem volt rá, hogy megtaláljuk. Az új emberekkel való kontakt megteremtése és az ismerkedés lehetősége nagyban megkönnyíti az életünket, de ezt a lehetőséget bölcsen kell használni.

1. Ne siettesd a dolgokat

Ne várd, ahogy azonnal rád talál a szerelem, és egyből családot alapítasz. A szerelem nem az első üzenetváltáskor alakul ki. Szükség van rá, hogy személyes találkozót is összehozzatok.

Rengeteg ember van az ilyen társkereső oldalakon. Mégis hogyan lehet megtalálni köztük a megfelelőt? Először is részesítsd előnyben azokat a felhasználókat, akik kiterjedtebb információt adnak meg magukról, akivel van hasonló érdeklődési köröd, és akinek a fotója felkelti az érdeklődésedet.

2. Használj megfelelő fotót

Tölts fel tisztán kivehető, világos fotót, amin csak te vagy, esetleg a kedvenc háziállatod. Érdemes a sminkről sem megfeledkezni lányok esetében, de figyelj, nehogy túlzásba ess vele. Mindig mosolyogj, mert az vonzza igazán az embereket. Ne használj magamutogató fotókat, ha többre vágysz, mint egy egyéjszakás kaland.

3. Érdekes információkkal töltsd meg a profilodat

Vedd ezt a dolgot komolyan: minél többet dolgot osztasz meg magadról, arról, hogy mi a hobbit, milyen témák foglalkoztatnak, annál nagyobb az esély rá, hogy egy hasonló beállítottságú ember rád találjon. Csempéssz bele az irományodba egy felvetést vagy kérdést, ami alapul szolgálhat egy jó beszélgetéshez. Soha ne hazudj vagy vetíts, mindig légy őszinte, mert a hazugságok előbb-utóbb úgyis kiderülnek.

4. Légy kezdeményező

Írj azonnal. Ne várd, hogy a másik érdeklődjön az üzenetedben. Célod van, mégpedig az, hogy találkozz egy értékes emberrel. Miért vesztegetnéd hát az időt? Talán a másik nem túl bátor vagy ez az első társkeresős élménye. Ha pedig ne reagál, akkor keress tovább.

Ne próbálja meg összehasonlítani korábbi tapasztalataiddal az online randikat, és ne utasíts vissza egy találkozót csak azért, mert nem a te “eseted”. Legyünk őszinték, egy olyannal nem jött össze, aki az “eseted” volt és éppen ezért vagy itt. Talán érdemes átgondolni a preferenciáidat.

Ha nem váltotok messenger-re vagy nem cseréltek elérhetőséget azonnal, az sem baj. Elég, ha az első randit megelőzően történik ez meg. Talán így mindkettőtöknek jobb lesz. Ha úgy gondoljátok, hogy komolyabbra fordulhat a dolog, úgyis megtörténik a telefonszám csere.

5. Ne húzzátok el a személyes találkozót

Ha úgy gondolod, hogy érdemes lehet randizni a másik féllel, vesd fel a randi lehetőségét, mert előfordulhat, hogy valaki más fog élni ezzel a lehetőséggel. Ugyanakkor, ha sokáig húzod az online beszélgetést, élőben már szinte nem is lesz mit kivesézni. A hosszú csetelés emellett olyan képet enged kialakítani az adott személyről, ami lehet, hogy nem is fedi a valóságot. Nagyon jó lehetőség az online ismerkedés, de a személyes találkozást még mindig nem múlhatja felül semmi.

6. Becsüld meg a kockázatokat

Ne rohanj egyből a reptérre, mert a választottad azt mondja, hogy jó lenne, ha ott lennél. Elég ciki helyzetbe is kerülhetsz egy idegen országban, összetört szívvel, pénz nélkül. Ha ajándékba kapsz repjegyet és úgy döntesz, hogy megléped a dolgot, akkor készülj fel úgy az utazásra, mintha nyaralni mennél, nehogy váratlan dolgok esetén ne tudj hol megszállni és elveszve érezd magad. Nyugodtan nézz utána a másiknak a közösségi oldalakon, hiszen tudnod kell, hogy mégis kit fogsz meglátogatni. Készülj fel arra az eshetőségre, hogy nem azt kapod, amit vártál és le kell lépned.

7. Ne félj kérdéseket feltenni

Tudj meg mindent, amit csak szeretnél a másikról, nehogy váratlan meglepetések érjenek, mint 3 korábbi házasság vagy öt gyermek, akikre addig nem számítottál, ugyanakkor azt is tudd meg, hogy rendben van e azzal az eshetőséggel, hogy a gyerekeid szülőként kezelik majd. Készíts nyugodtan egy listát magadnak a fontosabb dolgokról. Azt viszont soha ne kérdezd meg, hogy hány randija volt eddig társkeresőkön, mert abból soha nem sülhet ki semmi jó.

8. Vedd könnyedén

Ne ítélj szigorúan, hiszen nem tartoztok egymáshoz. Ne feledd, hogy nem minden randi lehet tökéletes. Ne vedd véresen komolyan és ne ess kétségbe az első kudarc után. Ne feledd, hogy minden ember más és elég sokan vannak az online társkeresőkön. Viszont mindannyian ugyanazt akarják: megtalálni az igazit.

 

loading...