Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 jel, hogy mentálisan és lelkileg is kimerült vagy

8 jel, hogy mentálisan és lelkileg is kimerült vagy

Manapság egyre többen szenvednek a mentális, érzelmi és fizikai kimerültségtől. Anélkül, hogy felismernék, minek a tüneteit tapasztalják magukon.

Ha a kiégés fenyeget minket, nagyon fontos, hogy felismerjük az okot és azonnali életmódváltásba kezdjünk a komolyabb károk megelőzése érdekében.

A leggyakrabban a munkahelyi környezet az, amely a kiváltó okot jelenti, de nem hanyagolható el a magánéletbeli tényezők szerepe sem. Íme, néhány jel, hogy mentálisan és érzelmileg is kimerültél és ideje változtatni.

1# Immunrendszer legyengülése

Sokkal gyakrabban betegszel meg, hajlamosabb vagy fejfájásra, izom- és hátfájdalomra.

2# Fokozott, elhúzódó fáradtságérzés

Az idő legnagyobb részében fáradt és motiválatlan vagy és úgy érzed, hogy nincs erőd továbblépni. Fizikailag gyengének érzed magad és képtelen vagy a legkisebb erőfeszítések megtételére is.

3# Halogatás

A munka csak halmozódik, a tennivalók listája gyarapodik és egyre több elintézetlen dolog jár a fejedben, amelyeket úgy érzed, hogy képtelen vagy letudni. Kerülöd őket és egyre többet halogatsz. Nem tudod tartani a szavad és eleget tenni a kötelezettségeidnek.

4# Alacsony önbecsülés

Mivel képtelen vagy a feladataidat elvégezni és javarészt hátat fordítasz nekik, a reménytelenség érzése fut át rajtad. Csökken az önbizalmad és úgy érzed, hogy nincs kiút.

5# Cérnából vannak az idegeid
Nagyon könnyen elveszted a türelmedet, apró dolgok is képesek kiborítani és pillanatok alatt könnyekben törsz ki bármitől. Érzelmileg instabil vagy. A frusztrációdat még inkább növeli a tudat, hogy nem tudsz kontrollt gyakorolni önmagad felett.

6# Mentális köd

Mintha egyfajta köd szállt volna az agyadra és nehezedre esik koncentrálni. Úgy érzed, hogy se a szellemed, se a tested nem működik megfelelően.

7# Elkülönültség 

Kevesebb időt töltesz a barátaiddal, szeretteiddel és hajlamos vagy elkülönülni. A társasági élet sokkal nagyobb erőfeszítést kíván, mint aminek te képes lennél eleget tenni.

8# Pesszimizmus

Demotivált vagy és értelmetlennek látod az életet. Annyira leterhelt és tanácstalan vagy, hogy már nem tudsz semmit pozitív színben látni.

tudasfaja.com

loading...