Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 intő jele, hogy túl sok cukrot viszel be a szervezetedbe és...

8 intő jele, hogy túl sok cukrot viszel be a szervezetedbe és hamarosan gondod lesz belőle!

Az édesszájú emberek nagyon nehezen, vagy soha nem tudnának az édességek, cukros ételek fogyasztásáról. Pedig, ha utánajárunk, hogy mennyi káros hatása van, többé nem fogyasztanánk cukrot.

Milyen pozitív hatása van azon túl, hogy egy úgynevezett élvezeti függőségünket elégítünk ki általa? El tudnád képzelni az életed cukor nélkül?
Az alábbiakban olyan tüneteket sorolunk fel, melyek a túlzott cukorfogyasztás következtében jelentkezhetnek.

1.Fáradtság, energiahiány

Ha túl sok cukros élelmiszert fogyasztunk, akkor megemelkedik az inzulinszintünk. Ha nem jutunk cukorhoz, akkor hirtelen leesik a vércukor szintünk, fáradtak, és gyengék leszünk.

2.Kezdenek szorulni a ruháink

A cukorban gazdag ételek fogyasztása egy idő után túlsúly kialakulásához vezet. Leginkább derékkörüli hízáshoz vezet.

3.Hangulatingadozás

Csokoládéevés után jól érezzük magunk vidámak vagyunk, azonban, ha lecsökken a cukorszintünk, megint csokoládét kell együnk ahhoz, hogy boldogok legyünk. Ez egy ördögi kör.

4.Sóvárgás az édesség után

Minél több cukrot eszünk, annál többre van szüksége a szervezetünknek. Egy idő után függőség alakul ki.

5.Megnövekedett koleszterinszint

Kutatások alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a túlzott cukorfogyasztás egy idő után megnövelheti a koleszterinszintet.

6.Bőrproblémák

Vannak, akik nem viselik jól a túl magas cukorszintet, ezért hormonális problémákkal, bőrzsírosodással, sötét karikákkal,és pattanások kialakulásával küzdenek. Ha valaki gyakran szembesül ilyen tünetekkel, méressen vércukorszintet.

7.Magas vérnyomás

Akik magas vérnyomás-problémákkal küzdenek, csökkentsék csak a cukor, és a sófogyasztást is. Ha idejében intézkedünk, megszabadulhatunk a problémától.

8.Állandó éhség

Ha étkezés után közvetlenül magas cukortartalmú ételt fogyasztunk, akkor felborul az éhségért felelős hormonok szintje, és újra megéhezünk.

loading...