Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 8 hiba, amit mindenki elkövet a fényvédő krémek használatánál!

8 hiba, amit mindenki elkövet a fényvédő krémek használatánál!

Hirdetés

A káros napsugárzások ellen mindenki tudja, hogy védekezni kell. Lassan már a sarki közértig sem megyünk ki fényvédő krém nélkül. Azonban azt tudjuk vajon, hogy hogyan kell helyes használni a fényvédő krémeket?

 

Hirdetés

A fényvédő krémet egész évben kellene használnunk, nem csak nyáron. Védi a bőrünket a leégéstől, megakadályozhatjuk a bőr idő előtti öregedését, és a bőrrák kialakulását. Ezeket a hibákat soha ne kövessük el a fényvédő krémek használatakor!

1.Nem kensz magadra eleget

A megfelelő hatás elérése érdekében ne csak egy-két pötty krémet tegyél magadra. Alaposan be kell kenned a bőröd, egy tubus krém nem kell kitartson jövőig is.

2.Nem csak reggel kel használni

Ha reggel bekented magad, akkor délben, és délután is be kell újra kenned. A napi egyszeri krémezés nem fog megvédeni egész nap a sugaraktól. Ha leizzadsz, vagy vizes lesz a bőröd, már csökken a hatása a krémnek, ezért kell újra alkalmazni.

3.Lejárt a szavatosság

Sokan nem nézik meg a krémek szavatosságát, és, ha már lejárt, akkor is nyugodt lelkiismerettel használják. Ajánlott minden évben újat vásárolni, hogy biztosan hatékony legyen.

4.A hajat is védeni kell

Bár úgy tűnhet, hogy a hajunk nem szorul védelemre, nem árt ha befújjuk fényvédő spray-el, és még kalapos is teszünk.

5.SPF-smink

Azt gondolnánk, hogy a fényvédőt tartalmazó smink elegendő. Dehogy! Bár némi védelmet nyújt, mégis ajánlott még fényvédő krémet is használni hozzá.

6.Nem hagysz neki felszívódási időt!
Mielőtt kimennénk a napra, 15 perccel korábban kell használni a fényvédő krémet, hogy legyen elég ideje a felszívódáshoz. Máskülönben nem lesz hatásos.

7.Az egész testen kell alkalmazni

A fényvédő krémet még felöltözés előtt kell alkalmazni. Be kell kenni  az óraszíj, karkötő alatti részt is.

8.Az egész testen kell alkalmazni

Ne csak azokat a részeket kenjük be, amik nyilvánvalóan kivillannak a ruhából. Be kell kenni a talpat, a lábfejet, sőt a fület is.

 

Hirdetés