Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 étel, amit ha megeszel mielőtt napra mész, tuti nem égsz le!

8 étel, amit ha megeszel mielőtt napra mész, tuti nem égsz le!

A saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy mennyire erősek mostanában a napsugarak. Ha nem akarunk károsodást szenvedni, mindenképp védekeznünk kell.

Már akár egy fél óra alatt is annyira megéghet a bőrünk, hogy akár komoly következményei is lehetnek. Ha az alábbi élelmiszereket fogyasztjuk rendszeresen a nyár folyamán, alapfokú védelmet biztosíthatunk a bőrünk számára. Ez persze nem azt jelenti, hogy bőrvédő krém nélkül nyugodtan sütkérezhetünk a napon.

1.Mandula

Gazdag E-vitaminban, azért védelmet biztosít a káros napsugárzások ellen. Kvercetin tartalma miatt lassítja a bőr öregedését, serkenti a kollagén termelődést, és felgyorsítja a sebgyógyulás folyamatát.

2.Paradicsom

Nagyon magas az antioxidáns tartalma, éppen ezért hatékonyan veszi fel a harcot a káros napsugárzások ellen. Likopin tartalma miatt védelmet biztosít az UV-sugarakkal szemben.

3.Lazac

Omega3-zsírsav tartalma miatt védi a bőrt a káros sugarakkal szemben. Regenerálja már károsodást szenvedett bőrhámot.

4.Sötét színű, leveles zöldségek

Karotinoidokat tartalmaz, ezért segítségével kivédhetjük az oxidatív stressz hatását. Csökkenti a ráncosodást, és a bőr öregedését, véd a káros sugarakkal szemben.

5.Gránátalma

Olyan összetevőket tartalmaz, melyek védelmet biztosítanak a káros UVA, és UVB sugarak ellen.

6.Sárgarépa

Nagyon sok béta-karotin található benne, védi a bőrszövetet a káros szabadgyökökkel, és napsugárzással szemben. Lassítja az öregedési folyamatot is.

7.Zöld tea

Megakadályozza a bőr károsodását, és a rákos sejtek kialakulását. Védelmet biztosít a káros napsugarakkal szemben is.

8. Eper

Antioxidánsokban gazdag, ezért, ha tehetjük, eperszezonban fogyasszunk belőle minél többet. Tannintartalma miatt a káros napsugárzásokkal szemben is védelmet biztosít.

loading...