Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 8 dolog, amit soha nem adj, és ne kérj kölcsön!

8 dolog, amit soha nem adj, és ne kérj kölcsön!

Mindannyian tudjuk, hogy a fogkefét soha nem szoktuk kölcsön adni senkinek. Ez egy annyira személyes dolog, hogy nem lenne túl egészséges, ha más is használná.

Az alábbiakban olyan dolgokat sorolunk fel, melyeket nem ajánlott kölcsönadni.

1.Szájfény, és rúzs

Bár hajlamosak a barátnők, hogy egymás rúzsát, vagy szájfényét próbálgassák, ez egyáltalán nem egy higiénikus szokás. Könnyen átadhatjuk egymásnak a vírusokat, és bacilusokat.

2.Fülhallgató

Minden embernek más és más a fülében található baktériumflóra. Ha a fülhallgatónkat más ember is használja, felborulhat az eddig egyensúly, és gyulladás vagy fertőzés alakulhat ki.

3.Hajcsavaró

Nem túl jó ötlet kölcsönadni a hajcsavarónkat, és semmilyen olyan eszközt, mely a hajunkkal érintkezik. Így könnyen terjedhetnek a baktériumok.

4.Dezodor

Soha ne adjuk kölcsön a dezodorunkat, még akkor sem, ha antibakteriális hatással rendelkezik. A verejtékkel átadhatjuk másoknak is testünkön levő baktériumokat. Ha nincs dezodorunk, inkább használjunk tiszta vizet, mint másnak a dezodorát.

5.Törölköző

A bőrrel érintkezve, a törölköző közös használata által könnyen
felszedhetjük mások baktériumait. Ne adjuk, és ne kérjük kölcsön a törölközőt. Mindig tartsuk tisztán, és szárazon a saját törölközőnket.

6.Kozmetikai felszerelések

Ne adjunk kölcsön soha csipeszt, körömvágót, epiláló gépet, borotvát, így könnyen megakadályozhatjuk a gombás fertőzések terjedését. Ha mégis valaki után használnunk kell ezeket, fertőtlenítsünk alkohollal.

7.Bőrápolók

Semmilyen sminkcuccot ne használjunk mások után, ugyanis pattanások kialakulását eredményezheti.

8.Papucsok

Ha vendégek jönnek, ne a saját papucsunkat adjuk kölcsön, inkább vegyünk egy pár direkt a vendégeknek szánt papucsot.

loading...