Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 tünet, amely bőrrákra utal. Ezeknek a tüneteknek mégis semmi közük nincs...

7 tünet, amely bőrrákra utal. Ezeknek a tüneteknek mégis semmi közük nincs a bőrhöz, ezért jobb, ha tudsz róluk!

Hirdetés

Vannak olyan korai tünetek, melyek arra utalhatnak, hogy valami probléma van a szervezetünkben. Érdemes odafigyelni ezekre, és idejében felkeresni egy szakembert, még mielőtt nagyobb lenne a baj.

Ha bármilyen olyan bőrelváltozást észlelünk, amely születésünk óta nem volt meg, csak mostanában jelent meg rajtunk, akkor is forduljunk szakemberhez.

Hirdetés

Nem kell bepánikolni, hiszen kevés az esélye, 100-ból 1, annak, hogy bőrrákunk van, de azért érdemes felkeresni egy szakembert. Az alábbi 7 tünetnek nem sok köze van a bőrhöz, mégis a bőrrák jelenlétére utalhatnak.

1.Bőr alatti csomó, dudor

Az immunrendszer gondoskodik arról, hogy a bőrelváltozások által felhívja minél hamarabb a figyelmet a problémára. Lehet, hogy még nem is sejtjük, hogy rákos elváltozás van a testünkben, de a hirtelen megjelenő fura dudorok felhívják rá a figyelmünk.

2.Hasi fájdalom

A melanoma a máj körüli területen is tüneteket okozhat. A has jobb felső felében jelentkező erős fájdalom utalhat tehát melanomára is. Viszont számod más betegség, mint pl epekő is okozhat ezen a területen fájdalmat.

3.Légzési nehézségek

A melanoma áttétet okozhat a tüdőben is, ezért légzési nehézségek, és erős köhögés alakulhatnak ki. Persze egy egyszerű hörghurut, vagy megfázás is járhat hasonló tünetekkel, de, ha hosszú időn keresztül fennáll a köhögés, és a légzési nehézség, akkor érdemes felkeresni egy szakembert.

4.Ízületi fájdalmak

A csontban is keletkezhetnek áttétek, a jelentkező tünetek pedig az ízületi fájdalmakhoz hasonlóak, csak idővel sokkal erősebbé válnak.

5.Látásproblémák

A szem íriszében furcsa elszíneződések jelenhetnek meg, ha ilyet észlelünk, keressünk fel egy szakembert.

6.Hasi problémák

A melanoma különböző hasi tüneteket, pl. puffadást, székrekedést, erős görcsöket is okozhat.

7.Fejfájás

Bár eléggé ritka, de bizonyos esetekben a melanoma az agyra is átterjedhet. Ilyenkor egyre erősödő fejfájási rohamokat okoz.

 

Hirdetés