Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 trükk, ami elűzi a kellemetlen testszagot!

7 trükk, ami elűzi a kellemetlen testszagot!

Hirdetés

Vannak olyan személyek, akik hiába mosakodnak egy nap kétszer, mégis, ha egy meleg helyiségben kerülnek, könnyen elkezdenek izzadni. Akad olyan is, aki a stressztől kezd izzadni.

Ilyen helyzetekben bizony már nem segít a gyakori mosakodás, sem a dezodorok. Viszont mutatunk 7 olyan természetes módszert, melyek segítségével könnyen megszabadulhatsz az izzadástól, és a kellemetlen testszagtól.

Hirdetés

1.Keserű gyógynövények

A túlságosan meleg okozta izzadás csökkentésére ajánlottak a kesernyés ízű gyógy-, és fűszernövények, mint pl. a kamilla, zsálya, cickafark, borsmenta, útifű, gyermekláncfű külső és belső használata.

2.Hintőpor

Egy kis vattakorongra szórjunk egy kevés hintőport, és ezzel töröljük át a hónaljunk. Nagyon hatékony izzadás ellen, azonban vigyázzunk, hogy ne használjuk abban az esetben, ha sötét ruha van rajtunk.

3.Burgonya

Segítségével könnyen megszabadulhatunk a kellemetlen testszagtól. Zuhanyzás után dörzsöljük át a hónaljunk egy szelet friss burgonyával. Hagyjuk megszáradni, majd használjuk a szokásos dezodort. Ezt a trükköt a nap folyamán többször alkalmazhatjuk.

4.Citrom, mandarin

Egy citrom, mandarin, vagy narancskarikával dörzsöljük át a hónaljuk. Megakadályozz a baktériumok szaporodását, és a kellemetlen szagok terjedését.

5.Almaecet

Este lefekvés előtt kenjünk be a hónaljunk egy kevés almaecettel, majd reggel mossuk le. A bőrön keresztül felszívódott ecetsav megakadályozza a kellemetlen szagok keletkezését.

6.Szódabikarbóna

A nedves bőrünket hintsük be szódabikarbónával, hagyjuk állni pár percig, míg megszárad, majd a fölösleget töröljük le egy száraz papírtörlővel. Nagyon hatékony a kellemetlen szagok ellen, és a baktériumokat is semlegesíti.

7.Fekete tea

3 filter fekete teát forraljunk fel egy csésze vízben, áztassunk bele két vattakorongot, majd tegyük 5 percre a hónaljunk alá. Két héten keresztül minden nap alkalmazzuk ezt a módszert.

Hirdetés