Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 presszúrás pont a babák talpán, amelyek segíthetnek, ha sír a kicsi

6 presszúrás pont a babák talpán, amelyek segíthetnek, ha sír a kicsi

Egy gyermek világra hozása az egyik legszebb dolog a világon, ami megtörténhet velünk. Természetesen minden kezdet nehéz, így a pici babák panaszainak kezelése is. Mivel a gyermekünk ekkor még nem tud egyértelműen kommunikálni, nem tudjuk, hogy pontosan mi lehet a gond.

Ha egy baba sír, akkor valami problémája van, így az, hogy ignoráljuk a dolgot, teljességgel kizárt. Minden szülő megpróbál ilyenkor valamilyen megoldást találni, még akkor is, ha fogalma sincs, hogy mi a kiváltó ok.

Ha semmi nem működik, érdemes a pici talpával próbálkozni, segítségül hívni a reflexológiát. A talpon levő bizonyos pontokra kifejtett nyomással hatást gyakorolhatunk a ponthoz tartozó testtájakra, ezzel enyhülést okozva.

Lássuk, hogyan lehet megszüntetni a baba sírását ezzel a módszerrel.

1 – Fogzás, fej- és fülfájdalom esetén

Ha a baba mondhatni dühösen sír, annyira fáj neki a fogzás, esetleg fülgyulladása van, akkor finoman dörzsölgesd a lábujjai utolsó perceinek párnácskáit, hogy megnyugodhasson.

2 – Orrdugulás

Az orrdugulás gyakran a mellkasból eredő problémával áll kapcsolatban. Ehhez finoman meg kell dörzsölni a nagylábujj középpontját, hogy enyhüljön a baba kényelmetlensége.

3 – Nátha és köhögés

Ha a baba köhög, akkor finom körkörös dörzsöléssel kell nyomást gyakorolni közvetlenül a lábujjak alatti párnás részen.

4 – Hasi fájdalom

A talpboltozat a hasi régióval van közvetlen kapcsolatban, ezért ennek a résznek a finom masszírozása azonnal képes enyhíteni a hasi diszkomfort érzést, amit a babáknál a székrekedés vagy a gázosodás okozhat.

5 – Hascsikarás

Szintén a talpboltozat környékét kell masszírozni, csak egy kissé lejjebb, mint előzőleg.

6 – Növekedéssel kapcsolatos ízületi fájdalom

A medence tájék, a csípő fájdalma a növekedéshez köthető a babáknál. Ennek enyhítésére a legjobb megoldás a sarok finom masszírozása.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...