Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS 6 jel arra, hogy tested készen áll a várandósságra!

6 jel arra, hogy tested készen áll a várandósságra!

Napjainkban egy eléggé égető kérdés a gyerekvállalás, nagyon sok olyan helyzet van, amikor a leendő anya már inkább a negyvenhez van közelebb, mint a harminchoz, és mégsem érzi úgy, hogy készen áll a gyerekvállalásra.

A létbizonytalanság, az anyagi problémák, a munkahely hiány, a társadalmi nyomás-elvárás, az önbizalomhiány, és még sorolhatnánk, hogy mi minden játszik közre abban, hogy egyre kevesebb gyereket vállalnak a fiatalok.

Ha mégis úgy dönt valaki, hogy gyereket szeretne, még akkor is sokszor felüti a fejét a kétségbeesett bizonytalanság. Mi legyen, vállaljunk gyereket, mikor legyen gyerekünk?

Az alábbi 6 tény segíthet abban, hogy el tudjuk dönteni, igen, elérkezett a gyerekvállalás ideje.

1.A család létszáma

Nem azért kell gyereket vállalni, hogy kettőnél többen legyünk a családban. És az sem egy döntő érv, hogy nagycsaládban élni jó, és egészséges. Mérlegelni kell, hogy el tudunk-e tartani, fel tudunk-e nevelni egy gyereket, és csak azután döntsünk a gyerekvállalás mellett.

2.A gyerek nem azért kell, hogy megoldódjanak a problémáink

Sokan úgy gondolják, hogy, ha lesz egy gyerekük, akkor jobban fognak kötődni egymáshoz, és megoldódik minden problémájuk. A legfontosabb az lenne, hogy még gyerekvállalás előtt tisztázzuk, hogy együtt szeretnénk élni életünk végéig, vagy sem.

3.Gyereket akarok, nem egy robotot, akit én formálok

A gyerek nem azért születik, hogy valakin ki tudjuk élni az igényeinket. Nem formázhatjuk, gyúrhatjuk a saját kényünk-kedvünk szerint, hiszen a gyereknek van egy saját személyisége, életfeladata. Az elvesztegetett álmainkat inkább igyekezzünk megvalósítani, ne a gyerekkel akarjuk beteljesíttetni.

4.Legyünk őszinték önmagunkhoz!

Persze mindenki hibázhat, és csalódhat, de mielőtt gyereket vállalnánk, vegyük le a rózsaszín szemüveget, és vizsgáljuk meg az életünk a maga realitásában.

5.Internetről tanulni a gyereknevelést?

A gyereknevelésre nincsenek szabályok, hiába van tele a világháló mindenféle ötletekkel, szabályokkal, mégis mindenki a saját bőrén fogja megtapasztalni, hogy hogyan kell gyerek nevelni. Ne próbáljunk megfelelni mindenkinek!

6. Meg kell határozni az irányvonalat

Sokan azt gondolják, hogy nagyon könnyű egy kisgyerekkel kommunikálni, ez azonban akkor fog kiderülni igazán, mikor élesben megy a dolog. Próbáljuk előre meghatározni magunkban, hogy mik a legfőbb elvek a nevelésben.

tudasfaja.com

loading...