Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 6 dolog, ami még a legerősebb házasságot is tönkreteszi

6 dolog, ami még a legerősebb házasságot is tönkreteszi

Hirdetés

“Nem a szeretet, hanem a barátság hiánya teszi boldogtalanná a házasságot.” – Friedrich Nietzsche

A szeretet és a bizalom elsődleges komponensek egy erős és stabil párkapcsolatban. Egy párkapcsolatban a szereteten kívül barátság és egy baráti kapcsolatban szeretet is kell, hogy legyen. Elkülönítve egyik sem működik eléggé hatékonyan.

Hirdetés

Lássuk, hogy a párterapeuták melyik 6 kockázati tényezőben értenek egyet a házasságok halálát illetően.

1 – A megfelelő kommunikáció hiánya

A legfontosabb egy párkapcsolat jó működéséhez a kommunikáció. Nem elég megkérdezni a másiktól, hogy hogyan telt a napja, vagy a mi a terv hétvégére. Alapvető, hogy közös célokról, érzelmekről, személyes problémákról beszélgessenek a felek és segítsék egymás fejlődését.

2 – Ha nincsenek barátok

Természetesen fontos, hogy a pár tagjai időt töltsenek egymással, de ez nem jelenti azt, hogy a barátokról meg kell feledkezni. Egy párkapcsolat nem tud kielégíteni minden szociális igényt. A párok meg kell, hogy adják egymásnak a szabadságot, hogy egymástól függetlenül időt töltsenek barátaikkal.

3 – Eltérő értékrend

Fontos, hogy tiszteletben tartsuk a kedvesünk véleményét, de ha az értékrend és a célok nem egyeznek, akkor muszáj vagy kompromisszumra jutni vagy tovább kutatni az igazi után, mert az a kapcsolat halálra lesz ítélve. A különbözőségek előbb vagy utóbb ki fognak ütközni.

4 – Titkok a másik előtt

Egy hazugság, elhallgatott tény vagy információ ferdítés egy kapcsolat végét is jelentheti. Még ha úgy is gondolod egy titokról, hogy teljesen ártalmatlan, az a párod számára óriási árulás lehet, mert úgy érzi, valamit rejtegetni akarsz előtte. Az őszinteség a kulcs minden egyes kapcsolatban!!!

5 – Az apró gesztusok elfeledése

A régóta együtt élő párok hajlamosak megfeledkezni arról, mennyire örömteli volt hajdanán sétálni kéz a kézben, egy parkban, csónakázni egy tavon vagy közösen kirándulni, felfedezni valamit együtt. Ezekre épült a kapcsolat, ezért nem szabad lekicsinyelni őket később sem. Egy apró ajándék, egy szál virág, a párunk kedvenc ételének elkészítése, stb. mind hatalmas gesztus lehet.

6 – „Megbocsátás”

A régmúlt események megoldatlan volta mérgezheti a kapcsolatot. Amit nem mondtál ki az adott időben, az adott helyzetben, mind visszatér a gondolataidba, akár egy bumeráng. Sokan mondják azt, hogy megbocsátanak és mégsem tudnak megszabadulni egy régi sérelemtől. Ha azt mondod, hogy megbocsátasz, azt gondold komolyan és soha többé ne hozd fel. Ha erre képtelen vagy, akkor inkább vess véget egy kapcsolatnak, mert tönkre mehet benne.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...