Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 csodálatos felhasználási módja a gyümölcshéjnak, ami megváltoztatja az életed!

6 csodálatos felhasználási módja a gyümölcshéjnak, ami megváltoztatja az életed!

Hirdetés

Általában a legtöbb zöldség, és gyümölcs héját eldobjuk. Azonban, ha sikerül vegyszermentes darabot beszereznünk, érdemes ezt is felhasználnunk.

Mutatjuk, azokat a gyümölcsöket, amelyek héja hasznos lehet.

Hirdetés

1. Banán héj

A banán héját felhasználhatjuk fogfehérítésre. Vágjunk le egy kisebb részt a héjból, és a belső fehér résszel dörzsöljük át a fogainkat. Ha egy hétig rendszeresen használjuk, már látni fogjuk a különbséget.

2.Avokádó héj

Főzzünk belőle teát. Forraljunk fel egy kevés vizet, majd 1-2 percig főzzük benne az avokádó héját. Vegyük le a tűzről, fedjük le, miután kihűlt, ízesítsük citrommal. Ha avokádó teát iszunk, végleg búcsút mondhatunk a székrekedésnek.

3.Ananász héj

Nagyon erős vizelethajtó, és gyulladáscsökkentő. Tökéletes választás lehet, ha méregteleníteni szeretnénk a szervezetet.

4.Gránátalma héj

Készítsünk főzetet a gránátalma héjából, igen hatékony antioxidáns, enyhíti a ráncokat, de hasmenés ellen is hatékony.

5.Citromhéj

Készítsünk limonádét, és reszeljük bele a citrom héját is. Érezni fogjunk, hogy sokkal intenzívebb az íze, és a hatása is. Energiával tölti fel a szervezetet, fertőtlenít, gyulladásgátló.

6.Narancshéj

Ugyanúgy használhatjuk, mint a citromhéjat. Jó hangulatunk lesz hatására, és kellemes illattal árasztja el az otthonunkat is.

Hirdetés