Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 jel, ami arra utal, hogy nyakadra telepedett az őszi depresszió

5 jel, ami arra utal, hogy nyakadra telepedett az őszi depresszió

Az ősz beköszöntével rövidülnek a nappalok, egyre hamarabb sötétedik, hűvösebb lesz, csökken a napsütéses órák száma, és bizony a kedvünk is borúsabb lesz.

Szervezetünk sokszor igen borúsan reagál az őszre. Nézd meg, milyen tünetekkel jár az őszi depresszió, és tegyél idejében ellene!

1.Fáradtság

Az alacsony hőmérséklet következtében a szervezetünk fáradttá, kimerültté válik. A nyári energiánk csökken, lomhának, és nehéznek érezhetjük magunk. Fogyasszunk sok vitaminban gazdag őszi zöldséget, és gyümölcsöt.

2.Fejfájás

Az időjárás változás, a nyirkos, párás idő, a nappalok rövidülése negatív hatással lehet a szervezetünk működésére is. A fej, homlok, nyak, arc a hidegnek leginkább kitett területek közé tartozik. Ezeken érezhetünk leghamarabb fájdalmat.

3.Izomfájdalom

Az izom-, és ízületi fájdalmak leginkább a hidegebb időjárás beálltával jelentkeznek. Mozgással, és megfelelő étrenddel megelőzhetjük, vagy csökkenthetjük a problémát.

4.Álmatlanság

A nappalok rövidülésével felborul a szervezet egyensúlya. Napközben álmosabbak leszünk, de éjszaka már nem lesz akkora igényünk, hogy aludjunk. Ha nem alusszuk ki magunk fáradtak, nyűgösek, sőt még ráncosak is lehetünk. Amint megszokja a szervezet az őszi ritmust, rögtön helyreáll.

5.Szomorúság

A hideg reggelekkel, és napokkal beáll a szorongásos állapot is. A nők sokkal érzékenyebbek a hideg időjárásra, ezért kedélyállapotukat jobban befolyásolja, mint a férfiakét. A hideghez való intolerancia szezonális depresszióval is társulhat.

loading...