Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 5 hiba, amit a legtöbb nő elkövet az alapozó használatakor! Az eredmény...

5 hiba, amit a legtöbb nő elkövet az alapozó használatakor! Az eredmény pedig borzalmas lehet!

A női sminktáska egyik legfontosabb alapkelléke az alapozó. Húsz év fölött már kevés az a nő, aki alapozó nélkül ki mer lépni az utcára. Elfedjük a hibáinkat, hiányosságainkat, tökéletessé varázsoljuk arcbőrünk. Azonban vannak szabályokat, melyeket mindenképp be kell tartanunk az alapozó használatakor.

Ha nem választjuk ki a megfelelő alapozót, vagy nem használjuk úgy, ahogy kellene, a végeredmény borzasztó lehet. Ezeket a hibákat próbáljuk elkerülni mindenképp!

1.Ha nem a megfelelő színt választjuk ki

Télen a bőrünk világosabb, mint nyáron, ezért arra is oda kell figyelni, hogy két különböző árnyalatú alapozónk legyen. Ha ugyanabból a márkából két különböző árnyalatot vásárolunk, akár keverhetjük is őket, hogy elérjük mindig a kívánt színt.

2.Ha nem megfelelő állagú

Az alapozó lehet sűrűbb, és folyékonyabb állagú. Télen a sűrűbb alapozókat részesítsük előnyben, hogy jobban fedjen, míg nyáron elegendő egy vékonyabb, folyékonyabb alapozó, hogy szellőzni tudjon a bőr.

3.Túl sok alapozó

Ha túlságosan vastag rétegben kenjük fel az alapozót, akkor azt a hatást válthatjuk ki, mintha maszkban lennénk. Kiábrándító tud lenni. Tegyünk egy pötty alapozót az ujjunkra, és haladjunk az arc középpontjától kifele. Ha elsőre nem fedte el teljesen, még egyszer ismételjük meg a műveletet.

4.Nem fixáljuk az alapozót

Attól függetlenül, hogy milyen típusú a bőröd, az alapozót muszáj fixálni. Ha sok a bőrhibánk, akkor a rögzítő púder segítségünkre lesz abban, hogy tökéletesen elfedjük a rendelleneségeket, és ráadásul az alapozót is rögzíti. Ráadásul időjárást állóvá teszi a sminket.

5.Nem megfelelő a sminkeszközünk

Az alapozó felviteléhez három eszközt használhatunk: a kezünket, ecsetet, vagy szivacsot. A kezünket a rendkívül folyékony alapozók esetében alkalmazzuk. Ha gyorsan szeretnénk alapozni, akkor szivacsot, vagy ecsetet használjunk. Arra azonban vigyázzunk, hogy a vastag alapozók esetében az ecset nyomot hagyhat.

tudasfaja.com

loading...