Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 csodálatos dolog, ami akkor történik veled, ha minden nap a falnak...

5 csodálatos dolog, ami akkor történik veled, ha minden nap a falnak támasztod a lábad! Gondoltad volna?

Hirdetés

A szakértők szerint nagyon egészséges, ha minden nap legalább egy kis időre felemeljük a lábunk, és a falnak nekitámasztjuk. Érdemes kipróbálni, hiszen ez a pozíció nem csak számos pozitív hatással rendelkezik, hanem nagyon kellemes is.

 

Hirdetés

Egy fárasztó nap után nincs is jobb ennél! Nézzük, milyen pozitív hatásai vannak! Ha eddig nem volt időnk még ellátogatni egy jógaórára, ezt az ászanát nyugodtan otthon is kipróbálhatjuk.

1.Serkenti az emésztést

Székrekedés ellen az egyik legjobb gyakorlat. Ha valaki ezzel a problémával küzd, végezze legalább kétnaponta ezt a gyakorlatot 15-20 percig. Beindítja az emésztést, és kell többé a székrekedési problémával küzdeni.


2.Jó hatással van a vérkeringésre

Ez fordított pozíció jó hatással van a vérkeringésre, és a nyirokrendszer működésére is. Érdemes rendszeresen végezni, ha egészségesebben szeretnénk élni.

3.Fájdalomcsillapító hatása van

Erősíti a medence izmait, ezáltal képes csökkenteni a menstruációs görcsöket, és a klimax tüneteit is. Előnyös azok számára is, akik reumával, fibromyalgiával, vagy a rossz vérkeringés következtében kialakuló fejfájással küzdenek.

4.Csökkenti a stresszt

Mivel arra kell koncentrálnunk, hogy megtartsuk a falhoz támasztott lábainkat, nincs időnk a a felesleges gondolatokra. Ilyenkor kitisztul az elme, megnyugszunk, és egy egészségesebb életmódra kezdünk koncentrálni. Ezt a pozíciót ha még légzőgyakorlatokkal is kombináljuk, akkor még egészségesebb lesz. Nagyon nyugtató hatása van.


5.Erősíti a csípőt, és a lábakat

Jó hatással van a csípő, a hát, és a láb izmaira. Rugalmasabbá tesz. Azoknak ajánlott, akik mozgásszegény, ülő munkát végeznek, hiszen ez pont a fordítottja annak a pozíciónak, amiben a nagy nagy részét töltik. Ellazul az egész test, megszűnik a görcsösség, feszültség, és idővel erősödik az egész tartószerkezetünk.

Ez a pozíció bár nagyon egészséges, de nem ajánlott azoknak végezni, akik szívproblémával küzdenek.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...