Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 tünet, amit a krónikusan elsavasodást mutat

4 tünet, amit a krónikusan elsavasodást mutat

A szervezetünk működését tekintve egyfolytában az egyensúly elérésére törekszik. Mindaddig minden rendben van az egészségünkkel, amíg a testünk ezt az állapotot képes fenntartani adott körülmények között. Ha ez nem sikerül, borul a rendszer és ekkor tapasztaljuk meg a betegségek jeleit.

 

A pH egyensúly legalább ennyire fontos a szervezetben, ahol a folyadékterek vegyhatása folyamatosan szigorú szabályozás alatt áll. Ha a pH bármely irányba eltolódik, az a sejtszintű életfolyamatokat negatívan befolyásolja.

Mivel a szervezet savasodásra hajlamosabb, ezért azokat a testünk által produkált jeleket kell felismernünk, amelyek erre hívják fel a figyelmünket. Melyek ezek?

1# Súlyfölösleg

Az anyagcsere folyamatok megfelelő működéséhez lúgos közeg szükséges. Ha a test eltolódik a savas irányba, akkor a kalóriaégetés sem lesz hatékony, több inzulin termelődik, a test több zsírt fog raktározni.

2# Gyenge csontok
A pH egyensúly elérése érdekében a test képes bármilyen lúgosító forrást igénybe venni, akár a csontokból is elvonhatja a kalciumot, ha azzal eléri célját. Ennek következménye az lesz, hogy a csontok gyengülnek, törékennyé válnak.

3# Gyenge fogak

A fogzománc ellensége a sav, amely hosszú távon károsítja azt. A gyenge fog hidegre és melegre egyaránt érzékeny és erősen fájhat is.

4# Rossz alvás

Az ásványi anyagok szintjének egyensúlytalansága álmatlanságot válthat ki, amely a savasodás során szintén intő jel.


Mivel támogatható a pH egyensúly visszaállítása?

A leghatékonyabb fegyver mindaz, amit elfogyasztunk, legyen az ital vagy étel.

Ha lúgosítani szeretnél, akkor ezeket kerüld:

tej és tejtermékek, húsok, fehér búzaliszt, finom lisztek, koffein, alkohol, cukros italok, cukros ételek, konzervek, félkész- , előre csomagolt élelmiszerek.Amiből javasolt minél többet fogyasztani:

gyümölcsök és zöldségek közül bármi, az articsóka, a száraz hüvelyesek kivételével.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...