Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 illóolaj, ami több, mint 10 betegségre jelent gyógyírt, ha így használod!

4 illóolaj, ami több, mint 10 betegségre jelent gyógyírt, ha így használod!

Az illóolajokat nem csak azért szeretjük, mert kellemes illatot varázsolnak a lakásunkba, hanem azért is, mert igen sokoldalú egészségügyi hatással rendelkeznek. Belső használatra mindig csak 100%-os tisztaságú, bioillóolajat használjunk.

Az alábbiakban 4 olyan illóolajat mutatunk, melyek nagyon hatásosak problémás bőr esetén!

Tömjén olaj

Leginkább a középkorú emberek számára ajánlott. Eltünteti a ráncokat, és simává varázsolja a bőrt. Az illata nem annyira kellemes, de mindez a feledésbe merül, ha meglátjuk, hogy csodákat művel a bőrrel. Az éjszakai krémbe tegyünk 1-2 csepp tömjén illóolajat, és masszírozzuk bele az arcbőrünkbe.

Levendulaolaj

Erős fertőtlenítő, gombaölő, és nyugtató hatással rendelkezik. Hígítsuk egy kevés vízzel, majd egy vattakorong segítségével töröljük át vele az arcunk. Segítségével a különböző bőrproblémáktól, és a bőrirritációtól is megszabadulhatunk.

Geránium, és bergamott

Nagyon erős illatú olajok, ha valamilyen kozmetikai készítménybe, például arclemosó tejbe keverjük őket, akkor magas tonizáló, és bőrfrissítő hatással rendelkeznek. Leginkább zsíros, és vegyes típusú arcbőrre ajánlott. Kis mennyiséget, csupán 1-2 cseppet kell használnunk belőlük.

Kamilla olaj

Akárcsak a levendula, a kamilla is erős nyugtató, és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Csökkenti a gyulladást, de ajánlott bőrirritáció ellen is. Keverjünk néhány csepp kamilla illóolajat a nap mint nap használatos arckrémünkbe, vagy az esti arclemosó tonikba.

Szerző: tudasfaja.com

loading...