Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 életmentő jelzés, amit a szervezeted küld neked és soha nem szabad...

4 életmentő jelzés, amit a szervezeted küld neked és soha nem szabad figyelmen kívül hagyni

Testünk és szervezetünk folyamatosan küld számunkra jeleket, amelyek életmentőek lehetnek és számos betegség elkerülhető lehetne, ha ezeket időben észrevennénk. Bemutatunk most 5 nagyon fontos üzenetet, ami megmentheti az életünket, ha kellő figyelmet fordítunk rá.

 

 

1. Vizelet

A reggeli vizelet a legfontosabb, ebben található ugyanis a legtöbb baktérium, amiből sok minden leszűrhető. A színe és a szaga a legfontosabb, az önvizsgálatnak ugyanis ez a két alappillére. A világosabb szín a jobb, ha mégis sötétebb, akkor kiszáradást, rossz veseműködést, szennyezett vért vagy gyulladást jelez.

A vizelet színe elsősorban a hidratáció mértékéről árulkodik. A gyakori vizelési inger sem jelez túl jót, a legnagyobb veszély a cukorbetegség, a túlzott alkohol fogyasztás vagy kávé vagy legyengült izmok az okozói. Vizeletünk szaga attól függ milyen ételt eszünk, az erős, nem megszokott szagra azonban érdemes odafigyelni, ugyanis valamilyen belső problémát jelez. A véres vizelet aggasztó jele lehet a vesénk működése szempontjából, amelynek az egyik leggyakoribb következménye a vesekő kialakulása. Ebben az esetben, ha hasonlót észlelünk azonnal orvoshoz kell fordulni!

2. Fogak
Rendszeresen kell elmenni fogorvoshoz, a száj és fogbetegségek ugyanis a szív, tüdő, gyomor és egyéb betegségekre vezethetők vissza. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a fogak és az íny elváltozásait, azonnal fel kell keresni a szakembert.A test elsavasodása következtében például megrepedhetnek fogaink, amit mi egy rosszul elfogyasztott ételre fogunk.A gyakori sebesedés a szájban szintén nem mutat jót, világszerte kimutatták ugyanis, hogy milliók szenvednek szájüregi rákban úgy, hogy nem is tudnak róla. Az ínybetegségek és a gyenge fogak csontritkulásra hívják fel a figyelmet. Akár hiszed, akár nem,a fogorvos az első, aki észreveszi ezt a betegséget.

3. Bőr
A bőrünk folyamatosan ki van téve a külső hatásoknak. Nagyon fontos, hogy rendszeresen nyomon kövessük a változásokat, és a bőrünkön megjelenő elváltozásokkal tisztában legyünk. Zuhanyzást követően ajánlott átvizsgálni a bőrt, számos betegség és rák kezelhető ugyanis, ha időben észrevesszük a szemmel látható változásokat.

4. Körmök

A körmök szintén azok közé a testrészek közé tartoznak, amelyek folyamatosan küldik a jeleket a szervezet állapotáról. Az elfehéredett, elhalványodott körmök vérszegénységet jeleznek, a vörösvérsejtek száma ugyanis nem mutat megfelelő értéket a vérben.

A törékeny, elvékonyodott körmök kalcium hiányt jeleznek, ami szabálytalan pajzsmirigy működésre utal. További következménye lehet a túlzott hajhullás, majd egyéb elváltozások. A megvastagodott, besárgult körmök mindig gombásodásra hívják fel a figyelmet, amelyet mindenképp kezelni kell. A körmünkön megjelenő vízszintes fehér vonalak protein hiányra, vitaminhiányra és más vese problémákra hívják fel a figyelmet, míg a gyakran sebesedő körmök a rossz vérkeringést jelzik számunkra.

Szerző: tudasfaja.com

loading...