Kezdőlap EGÉSZSÉG 3 figyelmeztető jel, ami előre jelzi egy nőnél az infarktust!

3 figyelmeztető jel, ami előre jelzi egy nőnél az infarktust!

Világszerte a szívinfarktus az egyike a vezető halálokoknak, nőket és férfiakat egyaránt érint a probléma. Évente több, mint 735 ezer amerikai hal meg szívbetegség következtében. Ha idejében odafigyelnénk a figyelmeztető jelekre, akkor akár 90%-os is lehet a túlélés esélye.

 

Vannak olyan tünetek, főleg a nők körében, melyek az infarktus bekövetkezte előtt jelentkeznek, és jeleznek. Ne hagyjuk ezeket figyelmen kívül, minél hamarabb kérjünk segítséget.

Emésztési zavarok

A szívinfarktus egyik vészjósló jele lehet az emésztési probléma. Sok nő a stresszes, és elfoglalt életmódnak tulajdonítja azt, hogy nem megfelelő az emésztése, azonban ha nem javul a helyzet, nem árt kicsit jobban odafigyelni a emésztésünkre.

Főleg, ha más tünetek is társulnak hozzá, mint például izzadás, gyengeség, szédülés, étvágytalanság. Pihenjünk pár napot, lassítsunk, töltsünk időt a szeretteinkkel, még mielőtt túl késő lenne.

Mellkasi fájdalom

Ez a legvészjóslóbb jele az infarktusnak, de a nők általában nem tulajdonítanak neki akkor jelentőséget, mivel azt gondolják, hogy biztosan csak a stressz, feszültség okozza. Ha kellemetlen nyomást, feszültséget érzünk a mellkasunkban, hangsúlyozottabban a bal oldalon, keressünk fel egy szakembert.

Fájdalom a karban, nyakon, és háti szakaszon
Ezen típusú fájdalmak gyakrabban fordulnak elő nőknél, mint férfiaknál. Összetéveszthető más típusú fájdalommal is, éppen ezért érdemes fokozott figyelmet szentelnünk rá, ha a karunkban, vállunkban, vagy a háti részen kitartó fájdalmat tapasztalunk.

A fájdalom intenzitása az éjszaka folyamán erősödhet is, főleg, ha rossz testhelyzetben fekszünk. De akár ébredhetünk reggeli erős fájdalomra is. Konzultáljunk egy szakemberrel, hiszen egyszerűbb megelőzni egy még kezdeti stádiumban levő betegséget.

tudasfaja.com

loading...