Kezdőlap KIKAPCSOLÓDÁS 2 millió orchidea és gyógyító energiapontok a Magyarország határában. Ide kiránduljatok el!

2 millió orchidea és gyógyító energiapontok a Magyarország határában. Ide kiránduljatok el!

Ha szeretnél valami igazán varázslatos és különleges helyre elutazni egy kis időre, de nem akarsz szabadságot kivenni, sem repülőre ülni, akkor javasoljuk, hogy látogass el a szlovén határnál lévő magyarok lakta kis faluba, Dobronakba.

Külön busz utakat is indítanak már a dobronaki Orchidefarmba, ahol milliónyi orcideával találkozhatsz, a létező legtöbb színben és mintázatban.

1 napos kirándulás Dobronakba

Dobronakban 4 hektáron alakították ki azt a Trópusi kertet, amely rengeteg turistát vonz a szlovén falucskába. A legkedveltebb az orcidea farm, de számtalan trópusi növénnyel lehet még találkozni, mint a banán vagy az ananász. Persze olyanok is az utunkba kerülnek, amelyeket még soha nem láttunk.

Mivel üvegházi környezetben andaloghatunk, így a kinti időjárással sem kell foglalkozni, bármikor mehetünk, amikor kedvünk tartja. Az üvegházban programozott a klíma. A tetőről összegyűjtött esővizet használják öntözésre és a szükséges hőt geotermikus energiából nyerik. Igazi trópusi meleg, párás levegőt tapasztalhatunk meg odabenn.

Az orchideákból helyben lehet vásárolni is. Egy tő ára 5 eurónál kezdődik és innen halad felfelé. Ezek a példányok garantáltan egészségesek, így ha itt járunk, érdemes beszerezni belőlük otthonra is.

Minden nap látogatható, ráadásul ingyenesen!

Ha egyénileg látogatunk el a Trópusi kerthez, akkor ingyen bejuthatunk, csoporttal fejenként 5 eurót kérnek el, viszont az árban az idegenvezetés is benne van. Az itt dolgozó hölgyek magyar nyelven beszélnek, és sok információval szolgálnak a vendégek számára.

A környék felfedezése

Ha van olyan szerencsénk, hogy odakinn is kellemes az idő, akkor érdemes egy kicsit körülnézni a környéken. Nagyon híres az itt található Bakonaki-tó és a mellette fekvő erdő, amelyben 50 gyógyító energiapont is található. Ezeket a pontokat bioenegretikusok fedezték fel és mérték be. Minden egyes pont meghatározott betegségre van jó hatással. Egy ponton 15-perc a javasolt tartózkodási idő és naponta ötöt lehet meglátogatni.

Ugyanakkor itt lehet felkutatni a Szent Vid kápolnát is, amely mellett a hiedelem szerint varázserővel bíró forrás fakad. Sokan utaznak ide, hogy hűs, tiszta vizével megtöltsék palackjaikat.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...