Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 otthoni gyógymód fogínygyulladásra, ami valóban használ!

10 otthoni gyógymód fogínygyulladásra, ami valóban használ!

A fogínygyulladás és a fogínnyel kapcsolatos egyéb egészségügyi problémák előfordulása nagyon gyakori. Érdemes első körben természetes, házi gyógymódokkal próbálkozni. A következőkben felsorolunk nektek néhány kezelési módot, amellyel otthon meg tudtok szabadulni a kellemetlen tünetektől.

 

1# Zöld tea

Rendszeres zöld tea szürcsölés elősegítheti a fogínygyulladás megelőzését, ami vörös, duzzadt, érzékeny íny formájában jelenik meg. A zöld tea antioxidánsokban gazdag, így csökkenti a gyulladást a szervezetben.

2# Hidrogén-peroxid
Az antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező, hidrogén-peroxiddal való dörzsölés segítheti a szájban lévő baktériumok elpusztítását, ami fogínybetegséghez vezethet. A lényeg, hogy soha nem szabad lenyelni. Kis mennyiségben nem ártalmas, de nagy mennyiségben lenyelve veszélyes lehet.

3# Kurkuma paszta

Ez a fűszer ismert gyulladáscsökkentő hatású, antioxidáns és mikrobaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az Indiai Punjab Egyetem kutatói által végzett tanulmány során kimutatták, hogy egy teáskanál kurkumából, 1/2 teáskanál sóból és 1/2 teáskanál mustárolajból készült paszta fogínyen való alkalmazása enyhíti a fogínygyulladást.

4# Zsályás szájvíz

Egy Bécsben végzett egyetemi kutatás kimutatta, hogy a zsályából készült szájvízzel való öblögetés megnyugtatja a gyulladt ínyt. Két evőkanál friss vagy szárított zsálya levelet önts le egy csésze forró vízzel, hagyd ázni 10 percig, szűrd, majd hagyd hűlni.

5# Sós víz

Egy tanulmány szerint a sós vízzel való öblítés segíthet a gyulladás csillapításában. Természetes fertőtlenítőszerként a fertőzést okozó baktériumokat is elpusztíthatja, viszont nem ajánlott vele minden nap öblögetni, a fogak épségének megőrzése érdekében.

6# Citromfűolaj

A citromfűolajból készült szájvízről kimutatták, hogy hatékonyan csökkenti a lepedék kialakulását – mely fő okozója az ínygyulladásnak – és jó alternatívája a hagyományos szájvizeknek. Két-három csepp citromfűolajat hígíts fel egy pohár vízben, majd naponta háromszor öblögess vele.

7# Szódabikarbóna

A szódabikarbónából vízzel készült pasztával semlegesíthetők a szájban előforduló savak, ami hozzájárul az ínybetegségek kialakulásának megelőzéséhez.


8# Kókuszolaj

Az olaj szájban való forgatása, azzal való “öblögetés” tudományosan ugyan nem bizonyított hatékonyságú, azonban akik alkalmazzák a módszert, rendszerint javulásról számolnak be az ínyük egészségével kapcsolatban.

9# Napi fogmosás

A fogak napi legalább kétszeri megmosása a legjobb módja annak, hogy a száj egészségét fenntartsuk és megelőzzük a fogínygyulladást, valamint egyéb fogászati problémákat.

10# Rendszeres fogselyem használat

A fogselyem eltávolítja azokat az ételmaradványokat, amiket a fogkefe sörtéje nem képes elérni, így megakadályozva a plakk kialakulását és az ínybetegségeket.

tudasfaja.com

loading...