Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 jel, ami arra utal, hogy felborult a hormon háztartásod és nagyon...

10 jel, ami arra utal, hogy felborult a hormon háztartásod és nagyon nagy bajban vagy!

Hormonjaink a szervezetünk működésének egészét befolyásolják. Hatással vannak a hajunk állapotára, a hangulatunkra, az emésztésünkre, az anyagcserénkre, és még sorolhatnánk.

Az alábbi 10 jel arra utal, hogy felbomlott a rend a hormonrendszerünkben!

1.Pattanások

A pórusok elzáródása következtében gyakran pattanások alakulhatnak ki a bőrünkön. A megfelelő arckezeléssel azonban tehetünk azért, hogy szép bőrünk legyen. Ha semmi nem segít, és egyre több pattanás lesz a bőrünkön, akkor minden bizonnyal hormonális problémáról beszélhetünk.

2.Gyakori fejfájás

A stressz, és fáradtságon kívül gyakori fejfájást okozhat az alacsony ösztrogénszint is. Érdemes szakemberhez fordulni, ha nem tudunk megszabadulni a fejfájástól.

3.Álmatlanság

Progeszteron hormon hiányára utalhat. Leggyakrabban a változókorban csökken ennek a hormonnak a szintje, ezért nyugtalanság, és álmatlanság léphet fel. Szülés után is jelentkezhet a probléma.

4.Izzadás

A hormonok szabályozzák a testhőmérsékletet, ezért, ha látszólag ok nélkül rendszeresen izzadunk, azt jelzi, hogy valami nincs rendben a hormonháztartásunkkal. A menopauza ideje alatt számtalan nőt kínoz az erős izzadás.

5.Fogyás vagy hízás

A hirtelen testsúlyváltozás a hormonok működésének felbomlása (hiánya, vagy fölöslege) miatt alakulhat ki. A pajzsmirigyhormonok alacsony szintje például lelassítja az anyagcserét, és ez hízáshoz vezethet. Ugyanennek a fordítottja is fennáll.

6. Hajhullás

A pajzsmirigyhormonok, az inzulin, vagy a tesztoszteron okozhatja a túlzott hajhullást. A túl magas tesztoszteronszint miatt például a szőrtüszők gyorsabban elpusztulnak.

7. Emésztési problémák

A rossz emésztés gyakran a stressz következtében is kialakulhat. A bélrendszer mikróflóráját nagyban befolyásolja a magas ösztrogénszint is-állítják a texasi kutatók.

8.Állandó éhség

Számos hormonunk felelős az éhségérzetért, vagy az étvágytalanságért. Ha valamelyik hormonunk kiegyensúlyozatlanul van jelen a szervezetünkben, akkor előfordulhat, hogy bizonyos élelmiszereket jobban kívánunk.

9. Feledékenység

Hormonális egyensúly okozhat koncentrációhiányt, és felejtést. Pl. ezek akkor is kialakulhatnak, ha alacsony az ösztrogénszint.

10. Állandó fáradtság

Ha úgy érezzük, hogy eleget pihentünk, és mégis fáradtak vagyunk, akkor lehetséges, hogy a pajzsmirigy hormonunk működésében állt be valami zavar.

loading...