Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 10 hiba, melyet mindannyian elkövetünk zuhanyzás közben!

10 hiba, melyet mindannyian elkövetünk zuhanyzás közben!

Ebben a nyári kánikulában a nap egyik legszebb pillanata a zuhanyzás. Egyfajta nyaralásként is felfoghatjuk, ha nem adatott meg, hogy idén eljussunk a tengerre, élvezzük a ránk zúduló vízsugarakat a fürdőkádban.

Azonban van néhány hiba, melyet el szoktunk követni zuhanyzás közben. Vigyázzunk, kerüljük el ezeket.

1.A hámló bőr kefélése

A leégett, hámló bőrt soha ne dörzsöljük körömkefével, vagy erősebb szivaccsal. Elég, ha csak megmossuk bőséges szappanos vízben, majd leöblítjük, és hagyjuk megszáradni. Így elkerülhetjük a baktériumok terjedését.

2.Ne hagyjuk a vizes szivacsot a fürdőben

Miután tusoltunk soha ne hagyjuk a vizes szivacsot a fürdőszobában. Rögtön szárítsuk ki, mert hanem bepenészedik, és elszaporodnak benne a kórokozók. Erre a legjobb módszer, ha pár másodpercre betesszük a mikróba.

3.A durva törölköző felsértheti a bőrt

A leégett bőrt soha ne töröljük túl durva törölközővel, mert különben könnyen sérülést szenvedhetünk. Használjunk egy puhább törölközőt.

4.Túl gyakori hajmosás

Főleg, akiknek hamar zsírosodik a hajuk, hajlamosak minden nap hajat mosni. Bőrgyógyászok szerint legfeljebb hetente kétszer mossunk csak hajat.

5.Hidratáló krémek

Zuhanyzás után, mikor még kissé nedves a bőrünk, mindig használjunk valami hidratáló krémet.

6. Sportolás utáni zuhanyzás

Sportolás után kötelező zuhanyozni, ezt soha ne hanyagoljuk el. Így megakadályozhatjuk a baktériumok szaporodását, és a kellemetlen testszag kialakulását.

7.Hosszú zuhanyzás

Sokan úgy gondolják, hogy minél több időt állnak a tus alatt, annál hatásosabb. Azonban ezzel csak kiszárítjuk a bőrünk. Vigyázzunk, maximum 15 percig tusoljunk csak.

8.Balzsam használata

Minden tusoláshoz, hajmosásához ne alkalmazzunk balzsamot, mivel ez felborítja a bőrünk pH-egyensúlyát, és sokkal hamarabb fog zsírosodni a hajunk. Hetente egyszer használjunk balzsamot, és csak a hajvégekre.

9.Hidegvizes tusolás

A tusolás végén mindenképp hideg vizet használjunk. Ez felpezsdíti a vérkeringésünk, éberebbek, és egészségesebbek leszünk.

10. Ne csavarjuk törölközőbe a hajunk

A vizes haj nagyon roncsolódik, ha tusolás után törölközőbe csavarjuk. Inkább csak itassuk le róla enyhén a vizet!

loading...