Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 dolog, amit soha senkitől ne kérj kölcsön, mert nagy bajt hoz...

10 dolog, amit soha senkitől ne kérj kölcsön, mert nagy bajt hoz rád!

A személyes higiéniai termékeidet, mint például a fogkefe, szappan, dezodor soha ne oszd meg barátaiddal, családtagjaiddal. Ezek közös használata által könnyen elkaphatsz, vagy átadhatsz különböző betegségeket, vírusokat.

1.Szappan

Ez egy tisztítószer, és mégis minden használat után számos baktériumot, és vírust képes összegyűjteni. A legjobb, ha saját szappanod van, vagy, ha nincs, akkor használj folyékony szappant. Még az antibakteriális szappan sem képes arra, hogy az összes kórokozót elpusztítsa.

2.Törölköző

Ha furcsa szaga van a törölközőnek, az azért van, mert tele van baktériumokkal. Ha nedves, és nem szárítod ki rendesen, tökéletes táptalajt biztosítasz a baktériumok fejlődéséhez. Még a közeli családtagokkal se használjatok egy törölközőt.

3.Fürdőszivacs

A szivacs soha nem tud rendesen kiszáradni, főleg nem egy nedves környezetben, ezért állandóan baktériumok telepednek meg benne. Cseréld 1-2 havonta le, és ne add kölcsön senkinek.

4.Borotva

Még, ha nagyon gyorsan kell epilálnod, akkor se használd a pasid borotváját. Inkább szaladj le a boltba, és vásárolj egyet magadnak. A borotvával is könnyen terjednek a baktériumok, főleg, ha még meg is vágod magad vele.

5.Olló, körömvágó

Ezek a körömvágó eszközök nagyon könnyen terjesztik a körömgombát, és más különböző bőrbetegségeket. Ha véletlenül kölcsön is kell add valakinek, utána mindig mosd le egészségügyi szesszel.

6.Szemöldökcsipesz

Könnyen átterjedhetnek a szemöldökcsipeszről is a különböző betegségek. Használat előtt, és után mindig fertőtlenítsd le, és, ha lehet, ne add kölcsön.

7.Krém

Minden alkalommal, mikor valaki hozzáér a krémhez, utána a bőréhez, majd megint a krémhez, akkor különböző baktériumok kerülhetnek a krémbe. Ne használd másnak a testápolóját!

8.Izzadásgátló

Még, ha antibakteriális izzadásgátlód is van, akkor sem fogja az összes baktériumot maradéktalanul elpusztítani. Ne használd másét, és ne add kölcsön.

9. Ajakír

A megrepedezett ajkakról a baktériumok közvetlenül a véráramba jutnak. Ezt pedig szépen továbbadod, vagy elkapod másoktól. Veszélyes idegenekkel közös ajakírt használni.

10. Fogkefe

Ha más fogkeféjét használod, könnyen különböző szájfertőzéseket kaphatsz el, és adhatsz tovább.

tudasfaja.com

loading...