Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 10-ből 9 autós nem tudja mit kell tenni ködben! Te is így...

10-ből 9 autós nem tudja mit kell tenni ködben! Te is így csinálod?

Hirdetés

Ebben a zimankós, ködös időjárásban bizony borzasztóan életveszélyes a vezetés. A legjobb, ha nem indulunk útnak, de, ha mégis nagyon muszáj, akkor nem árt betartani az alábbi szabályokat.

 

Hirdetés

5 nagyon praktikus tanácsot mutatunk, amit ködös idő esetén érdemes betartani minden sofőrnek.

1.az első és legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk a ködös időjárás esetén, az az, hogy az ilyenkor megengedettre csökkentsük a sebességet, és kapcsoljuk be a ködlámpákat.

2.Győződjünk meg arról, hogy az ablaktörlők, a fűtés-, és szellőztetőrendszer tökéletesen működik.

3.Ha muszáj a ködben autóznunk, akkor lehetőleg haladjunk a kocsisorral, soha ne előzzünk. Tartsuk be a követési távolságot, hiszen bármelyik pillanatban fékezhet valaki.


4.Ne dudáljunk, ha kell, ha nem. Csak akkor használjuk a dudát, ha tényleg nagy baj van, mert különben káosz alakulhat ki, és félelmet kelthetünk. A dudálás csak nagyon indokolt esetben elengedhetetlen.

5.Ellenőrizzük, hogy az ablakok párátlanító funkciója jól működjön, ez nagyon fontos a ködös időben. A fagyos időben is elengedhetetlen légkondicionáló rendszer megfelelő működése. Legyünk figyelemmel a tolatáskor, és a bicikliseket is hagyjuk szabályosan közlekedni.

tudasfaja.com

Hirdetés