Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 hatékony csempe tisztító módszer drága vegyszerek nélkül!

8 hatékony csempe tisztító módszer drága vegyszerek nélkül!

8 természetes módszert mutatunk, melyek segítségével patyolattiszta lesz a fali, és padlócsempéd is. Nem tartalmaznak káros összetevőket, mint a bolti tisztítószerek, és sokkal olcsóbbak is.

1.Szódabikarbóna

Nagyon hatékony lehet a padlócsempe tisztítására. ½ csésze szódabikarbónát oldjunk fel 3 liter vízben. Mártsunk bele egy durvább szivacsot, és ezzel dörzsöljük át a csempét.

2.Ecet

Az ecet abban az esetben lehet segítség, ha a csempe nagyon piszkos. Mártsunk egy szivacsot előbb vízbe, majd ecetbe, és ezzel dörzsöljük át a szennyeződéseket. Ha még mindig nem tisztul meg a csempe, szórjuk be szódabikarbónával, és dörzsöljük át egy régi fogkefével.

3.Hidrogén-peroxid

Ez a megoldás akkor nagyon hatékony, ha a csempén penészesedést fedeztünk fel. Keverjünk el egyenlő arányban 3%-os hidrogén-peroxidot, és vizet. Töltsük a keveréket egy szórófejes flakonba, spricceljük be vele a csempét. Várjunk egy órát, majd töröljük le nedves ronggyal.

4.Só

Szórjuk be a csempét alaposan sóval, hagyjuk állni egy keveset, majd töröljük le egy nedves szivaccsal. Hagyjuk így egy éjszakán át állni, majd reggel töröljük le egy egy tiszta, nedves ronggyal. A só magába szívja a nedvességet, megakadályozza a penészedés kialakulását, fertőtlenít.

5.Citromsav

Segítségével megszabadulhatunk az elszennyeződésektől, és a penészfoltok ellen is hatékony. Töröljük át citromsavval a csempét, majd töröljük le egy vizes ronggyal. Ha önmagában nem elég hatékony, keverjük szódabikarbónával.

6.Bórax

Ugyanúgy kell használni, akárcsak a szódabikarbónát, és a hatása is hasonló.

7.Gőztisztítás

Nagyon hatékony fertőtlenítő, és a fent említett módszerek bármelyikével keverhető.

8.Kasztíliai szappan

Keverjük el a teljesen természetes alapanyagú kasztíliai szappant vízzel, adjunk hozzá egy kevés szódabikarbónát, és ezzel a keverékkel töröljük át alaposan a csempét.

loading...