Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Minden este ezzel az oldattal öntözte meg a virágokat, egész télen színpompásak...

Minden este ezzel az oldattal öntözte meg a virágokat, egész télen színpompásak voltak a növényei

Ebben a bolond-furcsa időjárásban egyáltalán nem csoda, ha valamelyik növényed nem fejlődik rendesen, vagy egyszerűen egyik napról a másikra bedobja a törölközőt.

Annak érdekében, hogy egy érzékeny növény túl tudja élni ezt az óriási forróságot, érdemes odafigyelni az igényeire, és a szükséges tápot biztosítani számára.

Bármelyik gyógyszertárban be tudod szerezni azt a hozzávalót, amely segítségével növényeid csodaszépen fognak fejlődni. Ez a borostyánkősav.

A gyógyászatban, és az iparban is használatos, de napjainkban legtöbbet a kertészkedő emberek beszélnek róla.

Annak érdekében, hogy a megfelelő tápoldatot ki tudd kavarni, oldj fel 1 evőkanál melegvízben 1 gramm borotyánkősavat, majd ezt vegyítsd el 5 liter vízben.

Öntözés

Öntözd meg a növények leveleit, szárait, és a virágot is az oldattal. Serkenti a növekedést, és megvéd a betegségek ellen.

Gyökérvédelem

A növények átültetése egy nagy stresszt jelent számukra. Segíthetünk, hogy könnyebben átvészeljék, ezért mártsuk a gyökérzetet a borostyánkősavas oldatba egy fél órára. Ez ellenállóbbá, és erőssé varázsolja a növényeinket.

A magok előkészítése

Oldj fel egy borostyánkősav pasztillát 1 liter vízben, és ebben az oldatban áztasd egy éjszakán keresztül a magokat. Másnap elültetheted őket, így sokkal ellenállóbbak lesznek.

Locsolás

Ha a szobanövényeinket időközönként borostyánkősavas vízzel öntözzük, sokkal ellenállóbbak lesznek a betegségekre.

loading...