Kezdőlap EGÉSZSÉG Zsibbad, fáj a lábad, nehezen gyógyul a sebed? Ezek az elzáródott artériák...

Zsibbad, fáj a lábad, nehezen gyógyul a sebed? Ezek az elzáródott artériák tünetei, vedd komolyan!

Ahogyan sokan tudják, a rossz véráramlásnak számos súlyos következménye lehet és az egyik legfőbb kiváltó ok az elzáródott artériákban keresendő. Annak érdekében, hogy megőrizhesd az egészségedet, fontos, hogy bizonyos tüneteket komolyan vegyél.

Ha a következők közül 2-3 tünettel legalább rendelkezel, akkor érdemes beszélned a kezelőorvosoddal és kideríteni, hogy pontosan mi húzódik meg a háttérben.

A rossz vérellátás kiváltó tényezői lehetnek…

  • Ülő életmód
  • Rendszeres fizikai aktivitás hiánya
  • Elhízás
  • Dohányzás

Egészségtelen táplálkozás (gyorséttermi ételek, félkész ételek, nassolnivalók, finomított szénhidrátok, cukor gyakori fogyasztása)

A megfelelő vérellátás fontossága

Minden egyes szervünknek szüksége van elegendő mennyiségű oxigénre és tápanyagra, hogy jól tudjon működni. Ha a véráramlás zavart szenved, akkor ezek a szervek sem tudják ellátni jól a funkciójukat és komoly következmények alakulhatnak ki. Ide soroljuk a szívinfarktust és az agyérkatasztrófát is.

Érelmeszesedés

Az állapot akkor alakul ki, ha az erekben plakk rakódik le, amely koleszterinből és egyéb anyagokból épül fel az idők során. Ettől az ér szűkül, merevedik és akár el is záródhat, komoly komplikációkat maga után vonva.

A leggyakoribb tünetek

1 # Fájdalom és görcs a lábakban

2 # Zsibbadás a lábakban

3 # Nehezen gyógyuló sebek, sérülések

4 # Kevesebb szőrszál a lábon

5 # Erősen fénylő bőrfelület a lábon

tudasfaja.com

loading...