Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Zseniális! Ezért tegyél vizes törülközőt éjszakára az ablakodba!

Zseniális! Ezért tegyél vizes törülközőt éjszakára az ablakodba!

Hirdetés

A nyári hőségben talán az egyik legnehezebb is bosszantóbb dolog, amikor este nyugovóra térnénk, és órákig csak forgolódunk, mert a felmelegedett lakás miatt nem sikerül elaludnunk.

Hiába nyitunk ablakot, kapcsolunk légkondit, a levegő nem akar megmozdulni a szobában, legszívesebben a szabadban éjszakáznánk. Egy hosszabb ideig tartó ilyen időszak eléggé megviseli az emberi szervezetet, fáradtabbak, ingerlékenyebbek, nyűgösebbek leszünk, ami akár napokig elronthatja a mindennapjainkat.

Hirdetés

Néhány jól bevált házi praktikával viszont változtathatunk a helyzeten és elviselhetőbbé tehetjük a szobát.Nedves törülköző

Vizezzünk be hideg vízben egy nagy törülközőt és tegyük az ablakunk aljába. Ez segít párásítani a levegőt, így kevésbé ébredünk majd kiszáradva az éjszaka folyamán.

Párnát a hűtőbe

Ha egy-két órára egy kisebb párnát beteszünk a hűtőbe és alvás közben a fejünk alá tesszük, segít lehűteni a melegben felforrósodott feje és nyugodtabb alvási körülményeket biztosít.

Elektromosság

Minden elektromos szerkezet hőt termel, ami az addig is meleg lakást még jobban melegíti. Éjszakára húzzunk ki minden ilyen szerkezetet.Vizes zokni

Mivel a talpban található nagyon sok szervünk idegvégződése, ezért nagyon jó hűsítő hatással lehetünk az egész testre, ha vizes zoknit húzunk a lábunkra éjszakára.

Jégkocka

A ventilátor elé éjszakára helyezzünk egy tálban jégkockát. A megforgatott levegő ugyanis ezt a nedves, hűs levegőt fújja majd a szobában és nem a meleget mozgatja majd.Ablak

Óriási tévhit, hogy sokan azt hiszik, ha leengedett redőnnyel nyitva van az ablak, az megfelelő védelmet biztosít. Napközben tartsuk zárva az ablakot és csak kora reggel és késő este szellőztessünk.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés