Kezdőlap EGÉSZSÉG Újabb mutáns vírus bukkant fel, ezek a tünetei

Újabb mutáns vírus bukkant fel, ezek a tünetei

Az omikron két fő alvariánsának mutációját Izraelben azonosították. Ilyen tüneteket okoz.

Az omikron két alvariánsa, a BA.1 és a BA.2 kombinációja a vírus, amelyet a Ben Gurion reptéren levett két PCR-teszt mintájában mutattak ki – írja a MedicalXpress cikke alapján az Infostart.

Az új omikron mutáció tünetei

“Ez a változat eddig ismeretlen volt. A kombinált törzs eddig felfedezett két esete enyhe tünetekkel, lázzal, fejfájással és gyengeséggel járt, nem igényel különösebb orvosi beavatkozást” – olvasható az izraeli minisztériumi közleményében.


Izrael 9,2 milliós lakosságából több mint négymillió ember kapott már három adag koronavírus elleni oltást.Eddig 1,4 millió fertőzöttet regisztráltak eddig a járvány során, 8244 halálos áldozattal.

Izraelben emelkedett a fertőzöttségi ráta

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő korábban írt arról, hogy bár az ötödik hullám alább hagyott Izraelben is, de a csökkenés üteme lelassult:“Az R-számként ismert fertőzöttségi ráta – az egyes koronavírus-hordozók által átlagosan megfertőzöttek száma – egy hónapja 0,67 volt, de az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint ez a szám 0,91-re emelkedett” – fogalmazott posztjában Dobson Szabolcs.

A szakértők azonban azt mondják, hogy az omikronból felépült embereknek nagyon kicsi az esélye annak, hogy újra megfertőződjenek a BA.2-vel.

Izraelben a múlt héten a BA.2 fertőzéses esetek száma meghaladta a BA.1 omikron alvariánsét, a múlt héten genetikai szekvenáláson átesett 242 eset 60 százalékát BA.2 fertőzésként azonosították.”

loading...