Kezdőlap EGÉSZSÉG 9 alig ismert trükk a migrén és egyéb fejfájások megszüntetésére

9 alig ismert trükk a migrén és egyéb fejfájások megszüntetésére

A fejfájás az egyik legrejtélyesebb tünet, amit a testünk produkálni tud. Nehéz kitalálni az okát és nagyon kellemetlen, hiszen a napi tevékenységeinket is akadályozhatja. Természetesen ma már számtalan gyógyszer kapható a piacon, amelyek ennek a fájdalomtípusnak a megszüntetését célozzák meg, ám a természetesebb megoldások híveinek szolgálni szeretnénk néhány trükkel a megelőzés és kezelés érdekében.

Annak érdekében, hogy enyhíteni tudd a kellemetlen fejfájást, próbáld ki a következőket.

Koffein

Nagyon sokan kezdik a napot egy csésze kávéval, amihez idővel hozzá lehet szokni. Ha hosszas, rendszeres reggeli kávézás után megvonod magadtól a koffeint, akkor arra a szervezeted fejfájással reagálhat. Van, hogy egy fekete segít jobban lenni, ám érdemes szépen lassan csökkenteni a napi adagot, ha lehet.

Ízfokozó

Bizonyos élelmiszer összetevők egyeseknél képesek migrént kiváltani, így azt érdemes ebben az esetben kerülni. A nátrium-glutamát, egy gyakorta használt ízfokozó adalékanyag kifejezetten gyakran képes kiváltani migrénes fejfájást. Nagyon sok élelmiszerben, gyorséttermi ételben megtalálható, ezért érdemes figyelni a termék címkéket és kevesebb készételt rendelni.

Kevés vagy túl sok fény

A migrént az is kiválhatja, ha egy nem megfelelő megvilágítású vagy éppen ellenkezőleg, túlzottan megvilágított helyen tevékenykedik valaki. Kerüld az ilyen környezeti feltételeket.

Időjárás

A hirtelen hőmérséklet és nyomásváltozások szintén kiválthatnak migrénes fejfájást. Próbáld kerülni a szélsőséges hőmérsékleti ingadozásokat, mint a légkondicionált helyiségekből ki-be mászkálás vagy a szauna.

Intenzív illatok

Akár az erős illatok is kiválthatnak migrénes fejfájást, mint a parfümök, légfrissítők vagy egyéb aromák, cigarettafüst. Ha rendszeresen megfájdul a fejed, próbálj távol maradni az intenzív illatoktól.

Zaj

Ha fáj a fejünk, akkor tudjuk jól, hogy a nem túl hangos zene és egyéb hangforrások is képesek kínozni minket. Lehetséges, hogy egy zaj, amely fejfájás közben zavar, valójában a kiváltója volt a fejfájásnak. Ne hallgass túl hangosan zenét vagy a TV-t és lehetőleg kerüld a nagyon zajos helyeket, mint a koncertek vagy építési területek.

Alkalmazz hideg vagy meleg borogatást

Az egyik leggyorsabb módja annak, hogy megszüntesd a fejfájásodat. A hideg borogatás elnyomja a fájdalom érzetet, a meleg pedig lazító hatással rendelkezik a görcsök ellen. Tedd a kezed és a lábad forró vízbe, a nyakadra pedig tegyél jeges borogatást és pár percen belül elmúlik a fejfájásod.

VapoRub kenőcs

Nem csak a légutak átjárhatóságát könnyíti meg, de a fejfájást is képes megszüntetni. Egyszerűen masszírozd be vele a halántékodat és a homlokodat.

Zuhany, forró fürdő

Sokan tapasztalatból javasolják fejfájás esetén a forró zuhanyt vagy fürdőt, amely képes enyhíteni a migrénes fájdalmakat.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...