Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Töröld át minden nap kókuszolajjal az arcod és meglátod mi történik majd...

Töröld át minden nap kókuszolajjal az arcod és meglátod mi történik majd az öregedési foltokkal és a ráncokkal!

Egy 2011-es felmérés szerint az amerikaiak köze 50 milliárd dollárt költöttek szépségápolási termékekre. Hihetetlen, de valóban rengeteget költünk mi is a csodálatost hatást ígérő méregdrága kozmetikumokra. A hatás általában elmarad, ezért szoktunk egy másikat venni, ami ugyanúgy tele van mérgező, és toxikus vegyi anyagokkal. Miért nem használjuk a természet adta lehetőségeket?

 

Mindenki azt szeretné, hogy szép bőre legyen, de sokan igen keveset tesznek ennek érdekében. Vagy, ha tesznek is valamit, akkor a bőr számára nem a legmegfelelőbb termékeket veszik igénybe. Legyünk óvatosak, ne dőljünk be minden csodareklámnak, olvassuk el milyen összetevőket tartalma, amit az arcunkra kenünk. Bőrünk pedig egy idő után tükrözni fogja, hogy mennyit foglalkozunk vele, és azt is, hogy hogyan tápláljuk kívüről-belólről. Étkezési szokásaink, és a stresszes, egészségtelen életmód gyakran tükröződik az arcunkon.

A kókuszolaj szerencsére tejes mértékben gondoskodik arról, hogy arcunk ápolt, egészséges, és fiatalos legyen. Ráadásul semmilyen mellékhatással nem rendelkezik. Laurinsav tartalma miatt csökkenti a ráncok, pattanások, bőr- elszíneződések kialakulásának esélyét. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt nyugtatja a bőrt, és elpusztítja a baktériumokat is.

Javítja az E-vitamin felszívódását

Az E-vitamin egy nagyon erős antoxidáns, mely védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen, lassítja az öregedési folyamatot. A kókuszolaj segíti az E-vitamin bőrön keresztüli felszívódását. Egy 1999-es tanulmány szerint az E-vitamin és kókuszolaj keveréke a bőrön keresztül felszívódva, jó hatással van a gyomor-és a bélrendszeri betegségekre is.

Hogyan alkalmazzuk az arcon a kókuszolajat?

  1. minden reggel és este mossuk le az arcot hideg vízzel, majd finoman töröljük szárazra.

  2. ujjbeggyel egy kis kókuszolajat vigyünk fel az arcunkra, és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk bele.

 

Szerző: tudasfaja.com

loading...