Kezdőlap EGÉSZSÉG Testünk 5 riasztó jelzése, ami előre jelzi, hogy elindult a folyamat…

Testünk 5 riasztó jelzése, ami előre jelzi, hogy elindult a folyamat…

Hirdetés

Egy idő után az öregedési folyamat teljesen természetes, azonban, ha már 30-40 éves kor körül az alábbi tüneteket tapasztaljuk, akkor azt jelenti, hogy idő előtti öregedési folyamat lépett fel a testünkben. Szakértők szerint a külső tényezők sokkal jobban befolyásolják az öregedési folyamatokat, mint a genetika.

 

Hirdetés

 

1.Száraz, hámló bőr

Ha a bőr túlságosan kezd kiszáradni, és hámlani, azt jelenti, hogy valamilyen negatív tényező befolyásolja az egészségügyi állapotunk. A 25 év fölötti kóros bőrhámlás szoros kapcsolatban áll az endokrin rendszerünk nem megfelelő működésével.

2.Szempilla, szemöldök elvékonyodása
A stressz, az alváshiány, a fáradtság okozhatja a szempillák, és a szemöldökök megritkulását. A szem alatti táskásodás, és a korai ráncosodás is a túlzott szellemi leterheltség következtében alakul ki.

3.Szabálytalan menstruációs ciklus

A menopauza idején természetes, hogy rendszertelenné válik a menstruáció, azonban, ha ez hamarabb következik be, annak bizony oka van. Azt jelenti, hogy a szervezetünk nem működik életkorunknak megfelelően, érdemes felkeresni a problémával egy szakembert.


4.Gyengeség

Ha fiatal korunk ellenére fizikailag gyengének, erőtlennek érezzük magunk, akkor azt jelenti, hogy a tényleges életkorunk nem egyezik meg azzal, mint, amit a születési bizonyítványunk mutat. Valamiért sokkal hamarabb elkezdett öregedni a testünk, és ez ellen tennünk kell, amíg még nem késő.

5.Hajhullás

Naponta 50-100 hajszál elvesztése még normális, de, ha ennél sokkal több hullik ki, akkor orvoshoz kell fordulni, mert azt jelenti, hogy felborult a szervezetünk egyensúlya.

tudasfaja.com

Hirdetés