Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezek történnek a testeddel hétről hétre, ha 28 napon keresztül nem iszol...

Ezek történnek a testeddel hétről hétre, ha 28 napon keresztül nem iszol alkoholt

Mindig van ok arra, hogy az ember alkoholt igyon, igaz? Ha nem egy születésnap, névnap, ünnepnap vagy évforduló, akkor elég csupán egy szombat este vagy egy fárasztó munkanap is. Az egy dolog, hogy az ital segít ellazulni, de a rendszeresség és a gyakoriság miatt az alkoholfogyasztás sok negatív következményt vonhat maga után, amire nem is gondolnánk.

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen áldásos hatásai vannak annak, ha nem iszol, akkor próbáld ki te is a következőt és hagyj fel a szeszes italokkal legalább 28 napra. A következő hatásokkal számolhatsz.

Első hét

Étkezés

Az alkoholfogyasztás velejárója, hogy sokkal hanyagabb döntést hozunk az étkezéseinkkel kapcsolatban. Amikor már kissé (vagy nagyon) pityókásak vagyunk, szinte mindegy, hogy mit eszünk, csak kaja legyen. Lecsúszik a chips, az olcsó pizza és még sorolhatnánk. Ráadásul hajlamosabbak vagyunk sokkal többet is enni ilyenkor.

Ha nem iszol, tudatosabban tudsz dönteni arról is, hogy mit eszel.

Az alvás minősége javul

Ha alkoholt iszunk, akkor az az alvásunk minőségét is befolyásolja. Ha nem is ébredünk fel éjszaka, biztosan nem lesz olyan pihentető az alvásunk, mint józanul. Ha felhagyunk az ivással, akkor eleinte zavartabb lesz az álmunk, de ez pár nap elmúltával kitisztul, és végre nyugodtan alhatunk.

Második hét

Máj méregtelenítés

A májra nagy terhet ró a rendszeres alkoholfogyasztás és ennek a szervnek nem csak a méregtelenítés ez egyetlen feladata. Ugyan képes önmagától regenerálódni, időre van szükséges, hogy ezt véghez tudja vinni.

Az emésztés javul

A rendszeres alkoholfogyasztás refluxot is képes kiváltani, mivel gyengíti a nyelőcső és a gyomor határán lévő záróizmot és a nyelőcső motilitását is károsan befolyásolja. Emellett a belekre is több módon hat károsan. Hasmenést vált kis és zavarja a tápanyagok felszívódását. Ennek felszámolásához elegendő abbahagyni az alkoholfogyasztást.

Harmadik

Egészségesebb bőr és fogak

Semmi értelme drága kencékre és bőrápolókra költeni, egyszerűen abba kell hagyni az alkoholfogyasztást és a bőrünk máris szebb, rugalmasabb, simább és fényesebb lesz.

A rendszeres alkohol fogyasztás ráadásul az ízlelő bimbókat és a fogzománcot is károsítja.

Negyedik hét

Testsúly csökkenés

Az alkohol üres kalória, amely ráadásul a zsír után a legnagyobb energiatartalmat képviseli. A rendszeres alkoholfogyasztás az elhízás kockázatát növeli önmagában és közvetetten egyéb tényezőkön keresztül.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...