Kezdőlap EGÉSZSÉG Tested 7 üzenete, hogy a lelked boldogtalanságban szenved

Tested 7 üzenete, hogy a lelked boldogtalanságban szenved

Ezzel a 7 jellel üzen a tested, hogy nem vagy boldog

A boldogság nem csak egy tudatállapot, amely pozitív hozzáállással párosul. Ilyenkor a szervezetünkben is meghatározott biokémiai folyamatok zajlanak le. Ha lelkiekben felborul az egyensúly, az testi változások képében is megjelenik. 

Hogy melyek ezek a jelek? A következőkben erről lesz szó.

1# Túl sok nassolás

Ha a tested túl sok édességre és egyéb finom szénhidrátra (chips, süti, lisztes dolgok) vágyik, az annak a jele, hogy alacsony a szerotonin szinted, ami egy olyan vegyület, amitől jobb lesz a kedvünk. Ha ezt evéssel igyekszünk ellensúlyozni, az csak kevés ideig marad fenn és újra a hűtő vagy a kamra felé közelítünk.

2# Súlygyarapodás

Az evés is egyfajta orális örömszerzés, amellyel nagyon könnyű túlzásba esni. Ha azt veszed észre, hogy egyre szorosabb a kedvenc farmered és kerekedsz a tükörben, akkor gyanús, hogy túlzásba esel valamivel.

3# Mell érzékenység

Ha alacsony az ösztrogén szint a szervezetedben, akkor mell érzékenységet tapasztalhatsz. Ez ciklustól függetlenül is bekövetkezhet.

4# Empátia alacsony szintje

Egy tanulmány az oxitocin hormon és az empátia között összefüggést talált. Ez a hormon képes befolyásolni a hangulatunkat. Ha nem tudod átérezni mások állapotát vagy együtt érezni az emberekkel, akkor lehet, hogy alacsony szinten van ez a hormon a szervezetedben. Mindamellett egy boldogtalan életperiódusban úgy érzed, hogy a te problémádnál senkié sem lehet nagyobb és hozzád képest mindenki csak picsog.

5# Fejfájás

A progeszteron hiánya is okozhat fejfájást, amely egy olyan női nemi hormon, ami szintén befolyással lehet a hangulatra. Az ovuláció és a terhesség alatt fontos a hormon emelkedett szintje, ellenkező esetben problémák léphetnek fel.

6# Álmatlanság

Az alacsony szerotonin szint álmatlanságot is eredményezhet. Azok, akik állandó stressznek vannak kitéve, ülő életmódot élnek, és elégedetlenek az életükkel, gyakran tapasztalják, hogy nem alszanak jól, éjjel többször is ébrednek.

7# Remegés

A dopamin alacsony hiánya állhat a nem szándékolt izom összehúzódások mögött. A leggyakrabban a kezekben jelentkezik és az idegrendszer érintettségét jelzi.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...