Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Természetes, szuper hatékony folteltávolító módszerek, amik minden folttal elbánnak!

Természetes, szuper hatékony folteltávolító módszerek, amik minden folttal elbánnak!

Ha nem szeretnél vegyi anyagokkal teli folttisztítókat alkalmazni, próbáld ki az alábbi módszereket. Nagyon hatékonyak, és ráadásul teljesen természetesek.

Mosogatószer

Áztassuk 10 percre mosogatószeres hideg vízbe a fagylalttól foltos ruhát. Majd mossuk ki a megszokott módon.

Ammónia

A nyári grillezés után könnyen meg tudunk szabadulni a zsírfolttól az ammónia segítségével. Ha friss a folt, akkor próbálkozzunk egy kevés sóval, ha már régebbi, akkor az ammónia erejét vessük be.

Aszpirin

Az izzadtságfoltokat könnyen el tudjuk távolítani az aszpirin segítségével. Törjünk össze 4 aszpirint, majd keverjük el egy fél csésze vízzel. A pépes masszával kenjük be a foltot, hagyjuk állni, majd két óra múlva mossuk ki a ruhát a megszokott módon.

Tej

Keverjünk el 1 liter tejet, és 2 citrom levét. Ezzel a keverékkel könnyen meg tudunk szabadulni az erdei gyümölcs okozta foltoktól. Hagyjuk ázni benne 2 órát, majd mossuk ki szappannal.

Borotvahab

A legjobb folttisztító az alapozó okozta pecsétek esetén. Fújjuk be borotvahabbal, majd 20 perc múlva mossuk ki.

Nedves törlő

Amint észreveszünk egy foltot, próbáljuk meg eltüntetni egy nedvestörlő segítségével. Dörzsöljük át, majd mossuk ki 30 fokon.

Citromlé

Csoki, málna, szeder, szőlő, áfonya, és más gyümölcsök esetében nagyon hatékony. Keverjünk el 1:1 arányban ecetet, és citromlevet, majd ezzel kenjük be a foltot.

Ecet

Ketchup folt ellen a leghatékonyabb. Először áztassuk tiszta vízbe a foltos ruhát, majd adjunk hozzá folttisztítót. Miután kivettük ebből a vízből, csavarjuk ki, és öntsünk rá egy kevés ecetet.

loading...